Rizses és tészás egytálétel receptek - Szárnyas rizottó

  • Frissítve: 2019-09-14  

Szárnyas rizottó, Hozzávalók:

35 dkg csirke,
12 dkg rizs,
1/2 dl olaj,
3 dkg vaj,
1 kis fej hagyma,
5 dkg reszelt sajt,
1 csomó petrezselyem,
1 csipet majoránna,
szerecsendió,
10 dkg zöldborsó,
só,
bors,
10 dkg vegyes zöldség.

Szárnyas rizottó készítése :

A csirkehúst csontlében vagy húslevesben (ami készülhet húsleveskockából is) puhára főzzük, leszedjük a csontokról, és feldaraboljuk.

A gombát olajban pirított hagymán megpároljuk.

A rizst egy kevés zsiradékon megfuttatjuk, és húslével felöntve megpároljuk.

Ha megpuhult, hozzákeverjük a csirkehúst, a gombát, a párolt zöldborsót, zöldséget, sót, borsot, az apróra vágott zöldpetrezselymet, és a reszelt sajt felét.

Tűzálló tálba tesszük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, átsütjük és tálaljuk.

Érdemes kipróbálni

Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves