Hússal töltött burgonyatekercs
- 2019-05-02 Rizses és tészás egytálételek, Makaróni
 
Húsossal töltött burgonyatekercs, Hozzávalók:
60 dkg főtt burgonya,
        20 dkg liszt, 
        só, 
        25 dkg sertéscomb, 
        25 dkg marhafartő, 
        1 fej hagyma, 
        zsír,
        só,
        törött bors,
        citromlé, 
        pirospaprika, 
        1 tojás, 
        2-3 kanál tejföl.
 Húsossal töltött burgonyatekercs készítése :
        
A lisztből, a főtt, áttört burgonyából és egy csipet sóból tésztát állítunk össze. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk.
A sovány sertéscombot és marhafartőt hagymás zsírban puhára pároljuk.
Majd kétszer megdaráljuk, és visszatesszük a zsírjába. Sóval, törött borssal, citromlével, pirospaprikával ízesítjük.
Adunk hozzá 1 egész tojást, 2-3 evőkanál tejfölt. Folytonos keverés közben addig pároljuk, míg sűrű és könnyen kenhető nem lesz.
A megtöltött tésztát úgy sodorjuk össze, mint a rétest. Zsírozott szalvétába kötjük, és sós vízben kb. 20-25 percig főzzük.
Fölszeleteljük, pirított zsemlemorzsával meghintve tálaljuk.
Egyéb oldalaink
Lexikon T 
Talajvíz A felszínről beszivárgó vagy infiltrációs vizekből keletkezik a talajvíz, mely a felszínhez legközelebb eső vízzáró réteg fölött helyezkedik el, és a talaj hézagait teljesen kitölti.Tavirózsa tündérrózsa 
Sárga tavirózsa Nymphaea Marliacea Chromatella A cserepes tavirózsákat ültessük át egy nagyobb, vagy jóval nagyobb cserépbe, (8-15 liter) vagy akár egy zöldséges ládába.Csirkés receptek 
Erdélyi káposztás libamell - 1,5 kg libamell (és -comb), 1,5 dl olaj, tárkony, borsikafű, só, törött bors, pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, köménymag, 1 kanál lisztLexikon G 
Gyanta - Egyes növényi részekből, elsősorban a faszövetből, a kéregből vagy a termésből aromás illatú anyagok választódhatnak ki ...Lexikon R 
Rezeda - Reseda (rezeda, Resedaceae). Ismert dísz- és gyomnövények. A Reseda lutea, vadrezeda évelő vagy kétéves, terpedten ágas, 30-60 cm magas gyomnövény.
