Receptek

Húsossal töltött burgonyatekercs

Húsossal töltött burgonyatekercs, Hozzávalók:

60 dkg főtt burgonya,
20 dkg liszt,
só,
25 dkg sertéscomb,
25 dkg marhafartő,
1 fej hagyma,
zsír,
só,
törött bors,
citromlé,
pirospaprika,
1 tojás,
2-3 kanál tejföl.

Húsossal töltött burgonyatekercs készítése :

A lisztből, a főtt, áttört burgonyából és egy csipet sóból tésztát állítunk össze. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk.

A sovány sertéscombot és marhafartőt hagymás zsírban puhára pároljuk.

Majd kétszer megdaráljuk, és visszatesszük a zsírjába. Sóval, törött borssal, citromlével, pirospaprikával ízesítjük.

Adunk hozzá 1 egész tojást, 2-3 evőkanál tejfölt. Folytonos keverés közben addig pároljuk, míg sűrű és könnyen kenhető nem lesz.

A megtöltött tésztát úgy sodorjuk össze, mint a rétest. Zsírozott szalvétába kötjük, és sós vízben kb. 20-25 percig főzzük.

Fölszeleteljük, pirított zsemlemorzsával meghintve tálaljuk.