Erdélyi káposztás libamell

ERDÉLYI KÁPOSZTÁS LIBAMELL, Hozzávalók:

1,5 kg libamell (és -comb),
1,5 dl olaj,
tárkony, borsikafű, só, törött bors, pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
köménymag,
1 kanál liszt,
2 dl tejföl,
70 dkg savanyú káposzta,
5 dkg füstölt szalonna,
2 kanál lecsó,
2 fej vöröshagyma.

Erdélyi káposztás libamell elkészítése:

A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés olajban körülsütjük, egy kevés vízzel fölengedve pároljuk.

A savanyú káposztát leöblítjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, félig puhára főzzük.

A füstölt szalonnát apróra vágva üvegesre pároljuk.
Meghintjük egy kanál pirospaprikával, egy kevés vízzel fölengedjük, a káposztába öntjük, és beletesszük a libamelleket.

Hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, egy kevés köménymagot, borsikafüvet, tárkonylevelet, paradicsomot, zöldpaprikát, és készre főzzük.

Ha már minden megpuhult, a húsokat kiszedjük a káposztából, és beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt, simára keverjük és felforraljuk.

Tálba rakjuk, és a fölszeletelt mellekkel tálaljuk.