Erdélyi káposztás libamell
- 2025-07-15
 
ERDÉLYI KÁPOSZTÁS LIBAMELL, Hozzávalók:
1,5 kg libamell (és -comb), 
1,5 dl olaj, 
tárkony, borsikafű, 
só, törött bors, pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma, 
köménymag, 
1 kanál 
liszt,
2 dl tejföl, 
70 dkg savanyú káposzta, 
5 dkg füstölt szalonna, 
2 kanál lecsó, 
2 fej vöröshagyma.
Erdélyi káposztás libamell elkészítése:
A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés olajban körülsütjük, egy kevés vízzel fölengedve pároljuk.
A savanyú káposztát leöblítjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, félig puhára főzzük.
A füstölt szalonnát apróra vágva üvegesre pároljuk. 
Meghintjük egy kanál 
pirospaprikával, egy kevés vízzel fölengedjük, a káposztába öntjük, és beletesszük 
a libamelleket.
Hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, egy kevés köménymagot, borsikafüvet, tárkonylevelet, paradicsomot, zöldpaprikát, és készre főzzük.
Ha már minden megpuhult, a húsokat kiszedjük a káposztából, és beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt, simára keverjük és felforraljuk.
Tálba rakjuk, és a fölszeletelt mellekkel tálaljuk.
Fóliában sült szalonnás csirke
További receptek
