Konyakos kacsasült

  • Frissítve: 2019-09-14  

KONYAKOS KACSASÜLT, Hozzávalók:

1 pecsenyekacsa,
5 dkg vaj,
6 dkg császárhús,
1 vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
5 cl konyak,
2 dl vörös bor,
2 dl Húsleves,
zöldpetrezselyem,
1 babérlevél,
kakukkfű, só,
citromlé.
Konyakos kacsasült elkészítése :
Három dkg vajat, a császárhúst, a vöröshagymát négy részre vágva a kacsa aprólékával együtt pirítsuk meg.
Hintsük meg a liszttel, öntsük rá a konyakot, a vörösbort, a húslevest.
Tegyünk hozzá néhány szál zöldpetrezselymet, 1 babérlevelet, egy késhegynyi kakukkfüvet, gyengén sózzuk meg, és negyedrészére forraljuk be.
A kacsa máját vajban pirítsuk meg, villával törjük össze, és tegyük a leszűrt kacsaaprólék levébe.
Tegyünk bele egy kevés citromlevet és később a sülő kacsa levét.
Közben a kacsát tűzálló tálon sütőbe tesszük, vaj vagy margarindarabokat morzsolunk rá, majd szép pirosra sütjük.
A kacsát feldaraboljuk, és az ízes mártással tálaljuk.

Konyakos kacsasült

    Kukoricás csirkecomb     Különleges töltött csirke     Lángoló ananászos csirke     Lecsós csirke     Lencsés csirke     Lyoni csirke     Ludaskása