Levesek - Húsleves

  • 2018-11-27

- HÚSLEVES, Hozzávalók:
1 kg marhahús (fartő, szegy, lapocka stb.),
30 dkg vegyes zöldség,
30 dkg zeller,
10 dkg karalábé,
10 dkg kelkáposzta,
10 dkg vöröshagyma,
2 dkg fokhagyma,
1 dkg paradicsompüré,
3 dkg só,
2 dkg egész bors,
gyömbér, szerecsendió.
Húsleves elkészítése:
A húst és a csontot gondosan megmossuk, es kb. 4 liter hideg vízben főni tesszük.
Lassan felforraljuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a borsot.
Nyitott fazékban kb. 1,5 óráig lassan, egyenletesen főni hagyjuk.
Közben megtisztítjuk a zöldséget. A leveszöldséget hasáb alakúra feldaraboljuk, és a levest bezöldségeljük. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsompürét, és újbóli felforralás után, a hús megpuhulásáig, takaréklángon főzzük. Fűszerezzük gyömbérrel és szerecsendióval.
A tűzről levéve néhány percig ülepítjük, majd leszűrjük.
Az utolsó harmadát külön szűrjük le, és ebbe főzzük bele a levesbetétet.
Még jobb, ha külön edényben, egy kis sós vízben főzzük ki.
A húst tálalásig egy kevés levessel fedve melegen tartjuk, és közvetlenül tálalás előtt szeleteljük föl.

húsleves, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Húsleves