Különleges töltött csirke

  • Frissítve: 2019-09-14  

KÜLÖNLEGES TÖLTÖTT CSIRKE, Hozzávalók:
2 csirke,
1 dl olaj,
2 zsemle,
2 tojás,
10 dkg csirkemáj,
12 dkg gomba,
10 dkg füstölt szalonna,
gyömbér, só, bors, zöldpetrezselyem, majoránna, reszelt hagyma,
liszt, paradicsompüré.

Különleges töltött csirke elkészítése :

A csirkéket előkészítjük, hogy tölthetők legyenek.
A zsemléket megáztatjuk, és jól kicsavarjuk.
A csirkék máját feldaraboljuk, a gombát is apróra vagdaljuk.

Egy kevés olajban megpirítunk egy evőkanál reszelt hagymát, hozzáadjuk a májat és a gombát, és nagy lángon hirtelen megpirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, reszelt gyömbérrel.

Lehűtjük, a kicsavart zsemlékhez adjuk, ráütjük a tojásokat, megszórjuk petrezselyemmel, majd jól elkeverjük.
Megtöltjük a csirkéket, és kivajazott alufóliában, sütőrácson vagy tepsiben nem egészen puhára pároljuk őket.
Ezután a fóliát lebontjuk róluk, a pecsenyét meglocsolgatjuk forró vajjal, meghintjük zsemlemorzsával, és szép pirosra sütjük.
Tartármártással tálaljuk.

    Lángoló ananászos csirke     Lecsós csirke     Lencsés csirke     Lyoni csirke     Ludaskása     Májas csirke     Mandulás csirke