Lángoló ananászos csirke

  • 2018-11-27

Lángoló ananászos csirke, Hozzávalók:
1 kg csirkehús (comb és mell),
só,
bors,
Curry-por,
3 db körte,
2 db alma,
1 citrom,
3 dkg vaj,
50 dkg ananász,
3 cl vodka,
1 dl olaj.
Lángoló ananászos csirke elkészítése :
A csirkehúst feldaraboljuk, illetve kettévágjuk, majd megsózzuk és meghintjük törött borssal. Körtéket és almákat megtisztítjuk és kockára vágjuk, megöntözzük citromlével majd vajon teflon serpenyőben puhára pároljuk. Levét elpárologtatjuk, és adunk hozzá 50 dkg levétől leszűrt, kockára vagdalt ananászt (konzervet) és néhány percig együtt sütögetjük.
Sóval, egy csipetnyi ccurry-porral ízesítjük.
Leöntjük egy pohárka vodkával vagy Cisztaszesszel és meggyújtjuk, majd a tűzálló tálra helyezett csirkére öntjük. <<< csirke receptek
tejfölös tyúk, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Lángoló ananászos csirke