Lencsés csirke

  • 2018-11-27

LENCSÉS CSIRKE, Hozzávalók:
2 kisebb csirke vagy 1 nagyobb tyúk,
füstölt szalonna,
zsír,
1 sárgarépa,
1 vöröshagyma,
1 pohár fehér bor,
15 dkg lencse.
Lencsés csirke elkészítése :
A csirkét megtisztítjuk, és a mellét füstölt szalonnával megtűzdeljük.
Megforrósítunk egy evőkanál zsírt, megforgatjuk benne a csirkét, mellédobunk egy karikára vágott sárgarépát és egy felkarikázott vöröshagymát, majd egy pohár fehér borral leöntve, fedő alatt, puhára pároljuk. (Csak akkor sózzuk, ha a szalonna nem túl sós.)
Közben egy másik edényben, sós vízben, puhára főzzük a lencsét.
A megpuhult csirkét kiemeljük, levébe keverjük a megfőtt, majdnem lé nélküli lencsét, jól összekeverjük, és a tetejére visszaültetve a csirkéket, a sütőben megpirítjuk.
Előző nap is elkészíthető, csak át kell sütni étkezés előtt.<<< szárnyas ételeklencsés csirke, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Lencsés csirke