Lencsés csirke

  • Frissítve: 2019-09-14  

LENCSÉS CSIRKE, Hozzávalók:

2 kisebb csirke vagy 1 nagyobb tyúk,
füstölt szalonna,
zsír,
1 sárgarépa,
1 vöröshagyma,
1 pohár fehér bor,
15 dkg lencse.

Lencsés csirke elkészítése :

A csirkét megtisztítjuk, és a mellét füstölt szalonnával megtűzdeljük.
Megforrósítunk egy evőkanál zsírt, megforgatjuk benne a csirkét, mellédobunk egy karikára vágott sárgarépát és egy felkarikázott vöröshagymát, majd egy pohár fehér borral leöntve, fedő alatt, puhára pároljuk.

(Csak akkor sózzuk, ha a szalonna nem túl sós.)
Közben egy másik edényben, sós vízben, puhára főzzük a lencsét.

A megpuhult csirkét kiemeljük, levébe keverjük a megfőtt, majdnem lé nélküli lencsét, jól összekeverjük, és a tetejére visszaültetve a csirkéket, a sütőben megpirítjuk.
Előző nap is elkészíthető, csak át kell sütni étkezés előtt.

<<< szárnyas ételek

Lencsés csirke

    Lyoni csirke     Ludaskása     Májas csirke     Mandulás csirke     Mandulás csirke 2.     Mandulás csirkecomb recept     Mandulás töltött csirke