Szárnyas ételek, Csirke receptek - Lyoni csirke

  • 2018-11-27

Lyoni csirke, Hozzávalók:

1,5 kg feldarabolt csirke,
20 dkg füstölt hús,
2 evőkanál olaj,
1 csomó sárgarépa,
1 kg kifejtett zöldborsó,
1 csomó zöldpetrezselyem,

Lyoni csirke elkészítése :

A főtt sonkát vagy tarját metéltre vágjuk, és egy kevés olajban megpirítjuk.

Beletesszük a megsózott csirkedarabokat, és szintén pirítjuk őket.

Egy kevés víz hozzáadásával 10-15 percig fedő alatt pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zsenge sárgarépát és a kifejtett zöldborsót és néhány fiatal borsóhéjat is.

Fedő alatt puhára pároljuk, tálra rakjuk, és meghintjük egy nagy csomó vágott petrezselyemmel.

csirke receptek