Csirke receptek
Menu

Updated: 2017-09-17 tuja.hu

Csirketokány Töltött csirke Csirkepörkölt Csirkecomb

Csirke receptek
Csirke receptek Csirkés ételek Csirkecomb Töltött csirke Csirketokány

Alföldi csirkepörkölt

Alföldi csirketokány

Almás csirke

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, meg is borsozzuk, egy kissé. Tűzálló tálat kibélelünk alufóliával. Az aljára terítjük az alma felét, tisztítva, fölszeletelve. Erre az alapra helyezzük a csirkedarabokat, egymás mellé. Befedjük a maradék szeletelt almával, ráhajtogatjuk az alufóliát, hogy jól lezárja. Sütőben kb. 25 percig sütjük, és rizskörítéssel tálaljuk.

Almával töltött csirke

A csirkemell bőre alá nagyon vékony szalonna szeletkéket dugunk. Különösen a mellénél és a comboknál. Belsejébe tesszük a megtisztított, kettévágott almát, belül enyhén meg is sózhatjuk. Egy kevés bort aláöntve, lefedve, puhára pároljuk. Ha megpuhult, a belsejében párolódott almát apróra vágjuk, levében még egy kicsit pároljuk, majd elkeverjük a tejföllel. Ezzel a mártással tálaljuk.

Alufóliás fűszeres csirke

Alufóliás gombás csirke

A csirkéket félbevágjuk. A fűszernövényeket a borsot, majoránnát, kakukkfüvet, bazsalikomot öszszekeverjük, és bedörzsöljük vele a csirke belsejét, utána megsózzuk kívül és belül. Vágunk megfelelő nagyságú alufólialapot, megkenjük Rama margarinnal, mindegyikre finomra...

Bakonyi csirke

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a csirkét, azt is megpirítjuk és félretesszük. Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel....

  • Balkáni kacsa - Balkáni kacsa
  • Becsinált csirke fehér borban
  • Becsinált kacsa - Becsinált kacsa
  • Belga citromos csirke csirkés ételek
  • Béarni libasült - Béarni libasült
  • Bécsi töltött kacsa- Bécsi töltött kacsa A kacsát megtisztítjuk, belsejét megsózzuk, a kakukkfűvel bedörzsöljük. A vöröshagymát finomra vágva egy kevés olajban üvegesre pároljuk. Összekeverjük a tejbe áztatott, kicsavart és jól elmorzsolt zsemlékkel, az elkapart kacsamájjal, a tojással. A füstölt húst darálva vagy apróra vágva szintén....
  • Brüsszeli csirke Az előkészített csirkét kívül-belül megsózzuk, enyhén borsozzuk (belülre egy kevés majoránnát is tehetünk). A vajat vagy zsiradékot felforrósítjuk, és a tűzálló tálra helyezett csirkére öntjük. Ezután forró sütőben 40 percig sütjük, kétszer megfordítjuk, és levével közben locsolgatjuk. Az összedarabolt hagymát a pecsenyelében 1 percig pároljuk, majd rátesszük a feldarabolt gombát, petrezselymet, egy kicsit pároljuk, és felöntjük vörös borral. Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a Vegetával elkevert tejszínt és felfőzzük, sóval és kakukkfűvel ízesítjük ...
  • Bundás csirke - csirkés ételek
  • Citromos csirke
  • Citromos csirke 2.
  • Citromos szalonnás csirke
  • Coq au vin csirkehúsos recept

A coq au vin készítése: A csirkét négybe vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnaszeleteket megpirítjuk, a zsírból kiveszszük. Ebben a zsírban sütjük a csirkedarabokat, leöntjük pálinkával vagy konyakkal, meggyújtjuk, és hagyjuk leégni. Hozzáadjuk a bort, a babérlevelet, a gombát, a darabolt hagymát, és 35 percig pároljuk. A csirkét ezután kivesszük, a mártásba beletesszük a szalonnát, liszttel, vajjal elkeverjük, és felforraljuk ...

Csabai csirkecomb

Csabai csirkecomb csirkés ételek:
A kis csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk. A darált sertéshúst elkeverjük az apróra vágott, üvegesre párolt vöröshagymával, a pirospaprikával, a paprikakrémmel, a paradicsompürével és a tojással. Ha jól elkevertük, a combok bőre alá tömködjük, majd megolajozott tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük egy kevés vajjal, és forró sütőben 3035 percig sütjük.

Csirke gombával

Hozzávalók: 2 csirke negyedekre vágva, só, bors, kakukkfű, liszt, 4 evőkanál olaj, 1 hagyma finomra vágva, 1 fokhagyma, gomba, 2,5 dl fehér bor, egy fél doboz paradicsompüré, 1 kanál petrezselyem, liszt
A csirkenegyedeket megsózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel fűszerezzük, majd megforgatjuk lisztben. Forró olajban ropogósra ...

Töltött csirkés étel receptek

Görög csirke

A megtisztított csirkét bedörzsöljük sóval, tűzálló tálba téve leöntjük forró olajjal, beborítjuk hajszálvékony szalonnaszeletekkel, mellétesszük a sárgarépát, a reszelt hagymát, megszórjuk törött borssal, és a sütőben, időnként saját levével locsolgatva, megsütjük. Megfőzünk 15-15 dkg rizst, mazsolát, aszalt szilvát ...

Grúz csirke

Teflonserpenyőben bőven forrósítunk olajat. A fél csirkéket 1 órán át besózva pihentetjük. Ezután leitatjuk róluk a nedvességet, és a húst forró olajba tesszük. Fedő alatt 20 percig sütjük, megfordítjuk, és a másik felüket is 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fedőt, és piros-ropogósra sütjük

Receptek


Fenyő vásárlás - Kertészet Webáruház