Alföldi csirketokány - Csirke receptek, Csirkés ételek

Alföldi csirketokány hozzávalók:
1 kg-os csirke,
vöröshagyma,
1 dkg fokhagyma,
1 dkg zsír,
bors, só,
1 dl fehér bor,
1 dl paradicsompüré,
5 dkg vegyes zöldség,
20 dkg párolt rizs

Alföldi csirketokány elkészítése

A csirkét kicsontozzuk, a lefejtett húst tokánynak feldaraboljuk.

A finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkehúst, majd a kockákra vágott, zsírban megpirított zöldséget és a paradicsompürét is.

Sóval, borssal ízesítjük, hozzáöntjük a bort és készre pároljuk.
Rizs köret tel tálaljuk.

<<< csirke receptek

    Almás csirke     Almával töltött csirke     Alufóliás fűszeres csirke     Alufóliás gombás csirke     Bakonyi csirke     Balkáni kacsa     Becsinált csirke fehér borban