Almával töltött csirke Almás Csirkés ételek

Almával töltött csirke hozzávalók:
1 csirke,
5 dkg füstölt szalonna,
1 alma,
2 dl tejföl,
só, bors,
1 dl bor.

Az almával töltött csirke készítése:
A csirke bőre alá nagyon vékony szalonna szeletkéket dugunk.
Különösen a mellénél és a comboknál.
Belsejébe tesszük a megtisztított, kettévágott almát, belül enyhén meg is sózhatjuk.
Egy kevés bort aláöntve, lefedve, puhára pároljuk.
Ha megpuhult, a belsejében párolódott almát apróra vágjuk, levében még egy kicsit pároljuk, majd elkeverjük a tejföllel. Ezzel a mártással tálaljuk.


Almás ételek
Almás béles
Almás cékla saláta
Almás csirke
Almás gesztenyés lepény
Almás karaj
Almás piskóta