Belga citromos csirke

Hozzávalók:

1,5 kg-os csirke,
5 dkg vaj,
1 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 citrom,
2 dl tejföl,
1 kávéskanál liszt,
só, bors

A belga citromos csirke készítése:

A csirkét feldaraboljuk, és forró olajban hirtelen minden darabot rózsaszínűre sütünk.

Melléteszünk egy négyfelé vágott sárgarépát, egy feldarabolt petrezselyemgyökeret, és egy kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk.

Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és a csirkedarabokat előmelegített tűzálló tálra szedjük.

Levébe keverjünk 1 citrom levét.

Egy pohár tejfölbe elkeverünk egy evőkanál lisztet, besűrítjük vele a mártást, felforraljuk, és a csirkedarabokra öntjük.

Szárnyas ételek

    Béarni libasült     Bécsi töltött kacsa     Brüsszeli csirke     Bundás csirke     Citromos csirke     Citromos csirke 2.     Citromos szalonnás csirke