Belga citromos csirke - Csirkés ételek

Hozzávalók:

1,5 kg-os csirke,
5 dkg vaj,
1 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 citrom,
2 dl tejföl,
1 kávéskanál liszt,
só, bors

A belga citromos csirke készítése:

A csirkét feldaraboljuk, és forró olajban hirtelen minden darabot rózsaszínűre sütünk.

Melléteszünk egy négyfelé vágott sárgarépát, egy feldarabolt petrezselyemgyökeret, és egy kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk.

Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és a csirkedarabokat előmelegített tűzálló tálra szedjük.

Levébe keverjünk 1 citrom levét.

Egy pohár tejfölbe elkeverünk egy evőkanál lisztet, besűrítjük vele a mártást, felforraljuk, és a csirkedarabokra öntjük.

Szárnyas ételek