Béarni libasült

BÉARNI LIBASÜLT, Hozzávalók:
1 fiatal liba,
15 dkg füstölt szalonna,
15 dkg sonka,
2 vöröshagyma,
szegfűszeg,
1 gerezd fokhagyma,
3 póréhagyma,
kakukkfű, babérlevél,
1 citrom,
2 dl vörös bor,
15 dkg gomba,
2 tejbe áztatott zsemle,
1 tojás,
só, bors, gyömbér, szerecsendió.

Béarni libasült elkészítése :

Mély tűzálló tál alját terítsük be hajszélvékony füstöltszalonna-szeletekkel.

Erre tegyünk 3-4 szelet füstölt sonkát, a feldarabolt vöröshagymát, a szegfűszeget, fokhagymát, póréhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, öntözzük meg a citrom levével és a vörös borral.

Erre az alapra helyezzük a fiatal libát, melyet előzőleg megtöltöttünk.

A liba máját megdaráljuk, összekeverjük a hagymán párolt gombával, a zsemlékkel és a tojással.
Megsózzuk, megborsozzuk, teszünk hozzá reszelt gyömbért, szerecsendiót.

Ezzel töltjük meg a libát. Befedjük vajazott alufóliával, és a sütőben lassan, többször meglocsolva megsütjük.

A vége felé vegyük le a tetejéről a fóliát, hogy szép piros-ropogósra sülhessen.

Béarni libasült

    Bécsi töltött kacsa     Brüsszeli csirke