Brüsszeli csirke

Brüsszeli csirke hozzávalók:
1 csirke (kb. 1,2 kg),
só, törött bors,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
1 vöröshagyma (kis fej),
25 dkg gomba (lehetőleg erdei),
1,5 dl vörös bor,
1 evőkanál vágott petrezselyem,
2,5 dl tejszín,
1 evőkanál Vegeta,
1 késhegynyi kakukkfű,
1 kis pohár konyak.

Brüsszeli csirke készítése:
Az előkészített csirkét kívül-belül megsózzuk, enyhén borsozzuk (belülre egy kevés majoránnát is tehetünk).
A vajat vagy zsiradékot felforrósítjuk, és a tűzálló tálra helyezett csirkére öntjük.
Ezután forró sütőben 40 percig sütjük, kétszer megfordítjuk, és levével közben locsolgatjuk.
Az összedarabolt hagymát a pecsenyelében 1 percig pároljuk, majd rátesszük a feldarabolt gombát, petrezselymet, egy kicsit pároljuk, és felöntjük vörös borral.
Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a Vegetával elkevert tejszínt és felfőzzük, sóval és kakukkfűvel ízesítjük.
A csirkét feldaraboljuk, egy kevés mártással meglocsoljuk, mandulával panírozott karfiolkrokettel körítjük, grillben sütött, hámozott paradicsommal tálaljuk, konyakkal bepermetezzük.

Brüsszeli csirke

    Bundás csirke     Citromos csirke     Citromos csirke 2.     Citromos szalonnás csirke     Coq au vin     Csabai csirkecomb     Csirke gombával