Bundás csirke
- 2023-10-25
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 5 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- só, 2 dl olaj.
Bundás csirke elkészítése:
A csirkecombokat megsózzuk, és megolajozott tűzálló tálban 30 40 percig sütjük.
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojással, egy kevés sóval és annyi tejföllel vagy vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra daraboljuk, és mindegyikbe egy csirkecombot csomagolva, sütőlemezre rakjuk, és a sütőben szép pirosra sütjük.
Snidlinggel megszórva tálaljuk.
Majonézes vegyes salátát adjunk hozzá. A bundás csirke hidegen is jó.
Citromos csirke Citromos csirke 2. Citromos szalonnás csirke