Bundás csirke

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1
  • 2 dl tejföl
  • só, 2 dl olaj.

Bundás csirke elkészítése:

A csirkecombokat megsózzuk, és megolajozott tűzálló tálban 30 40 percig sütjük.
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojással, egy kevés sóval és annyi tejföllel vagy vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra daraboljuk, és mindegyikbe egy csirkecombot csomagolva, sütőlemezre rakjuk, és a sütőben szép pirosra sütjük.
Snidlinggel megszórva tálaljuk.
Majonézes vegyes salátát adjunk hozzá. A bundás csirke hidegen is jó.

    Citromos csirke     Citromos csirke 2.     Citromos szalonnás csirke     Coq au vin     Csabai csirkecomb     Csirke gombával     Almával töltött csirke