Citromos csirke - Csirkés ételek

Hozzávalók:

1,5 kg-os csirke,
egy evőkanál zsír,
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 egész tojás,
4 dl tejföl,
2 citrom, só.

A citromos csirke 2. készítése:

A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, zsírban egy kevés vízzel puhára pároljuk.
Zsírjára lesütjük, majd kicsontozzuk.
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, tojással, sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

A tészta 2/3 részével kibélelünk egy tortaformát, ebbe belerakjuk a feldarabolt, kicsontozott hús felét, erre egy sor karikára vágott citromot terítünk, majd befedjük a hús másik felével.

A pecsenye levét elkeverjük 2 dl tejföllel, ráöntjük a lerakott húsra, és betakarjuk a megmaradt tésztából sodrott vékony kerek lappal.
A tetejét megkenjük tojással, és sütőben szép pirosra sütjük.
A tortaformából kiemelve tálra csúsztatjuk, és úgy szeleteljük, mint a tortát.
Körítést nem kell hozzá készítenünk, helyettesíti a tészta.
citromos csirke, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, zsír, liszt, vaj, tojás, tejföl, citrom

Citromos csirke 2.
Citromos csirke
Citromos csirke 2. recept
Citromos főtt hal
Citromos marhaszelet
Citromos nyúlragu leves
Citromos rántott ponty
Citromos szalonnás csirke