Citromos csirke

Hozzávalók:

1,5 kg-os csirke,
egy evőkanál zsír,
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 egész tojás,
4 dl tejföl,
2 citrom, só.

A citromos csirke 2. készítése:

A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, zsírban egy kevés vízzel puhára pároljuk.
Zsírjára lesütjük, majd kicsontozzuk.
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, tojással, sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

A tészta 2/3 részével kibélelünk egy tortaformát, ebbe belerakjuk a feldarabolt, kicsontozott hús felét, erre egy sor karikára vágott citromot terítünk, majd befedjük a hús másik felével.

A pecsenye levét elkeverjük 2 dl tejföllel, ráöntjük a lerakott húsra, és betakarjuk a megmaradt tésztából sodrott vékony kerek lappal.
A tetejét megkenjük tojással, és sütőben szép pirosra sütjük.
A tortaformából kiemelve tálra csúsztatjuk, és úgy szeleteljük, mint a tortát.
Körítést nem kell hozzá készítenünk, helyettesíti a tészta.

    Citromos szalonnás csirke     Coq au vin     Csabai csirkecomb     Csirke gombával     Almával töltött csirke     Francia töltött csirke     Gesztenyés töltött csirke