Coq au vin - Csirke receptek, Csirkés ételek

Hozzávalók:

2 csirke,
só, bors,
25 dkg szalonna,
2 pohárka pálinka vagy konyak,
5 dl vörös bor,
1 babérlevél,
10 dkg gomba,
hagyma,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál vaj,
2-3 szelet pirított kenyér.

Coq au vin készítése

A csirkéket négybe vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A szalonnaszeleteket megpirítjuk, a zsírból kiveszszük. Ebben a zsírban sütjük a csirkedarabokat, leöntjük pálinkával vagy konyakkal, meggyújtjuk, és hagyjuk leégni.
Hozzáadjuk a bort, a babérlevelet, a gombát, a darabolt hagymát, és 35 percig pároljuk.
A csirkét ezután kivesszük, a mártásba beletesszük a szalonnát, liszttel, vajjal elkeverjük, és felforraljuk.
Visszatesszük a csirkét.
Sült burgonyával és salátával tálaljuk.

    Csabai csirkecomb     Csirke gombával     Almával töltött csirke     Francia töltött csirke     Gesztenyés töltött csirke     Csirke romanoff módra     Csirke vörösborban