Csirke gombával

Csirke gombával hozzávalók

2 csirke negyedekre vágva,
só, bors, kakukkfű,
liszt,
4 evőkanál olaj,
1 hagyma finomra vágva,
1 fokhagyma,
25 dkg gomba,
2,5 dl fehér bor,
egy fél doboz paradicsompüré,
1 kanál petrezselyem, liszt.

A csirke gombával készítése

A csirkenegyedeket megsózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel fűszerezzük, majd megforgatjuk lisztben.

Forró olajban ropogósra sütjük, majd kivesszük az olajból, ezután megpirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, és barnára sütjük, majd a bort és a paradicsomot is beleöntjük.

Visszarakjuk a csirkedarabokat, és kis lángon, lefedve kb. 35 percig főzzük.
Egy kevés lisztet és petrezselymet keverünk bele végül.

   Fogarasi gombás rostélyos    Forró gombával töltött stangli    Gomba erőleves    Gombamártás    Gomba vadasan    Gombafejek orly módra    Gombafelfújt