Kacsa Liba és Pulyka receptek


Frissítve: 2017-10-22

Kacsahúsból pulykahúsból libahúsból készült étel receptek

Balkáni kacsa

Balkáni kacsa elkészítése : A kacsát megtisztítjuk, kívül belül megsózzuk, belsejét majoránnával is bedörzsöljük.
Öntünk alá egy dl bort, és 1 gerezd fokhagymával puhára pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat megkenünk a kisült kacsa zsírjával, beletesszük a burgonyát, befedjük egy negyed kiló feldarabolt zöldpaprikával...

Becsinált kacsa

Hozzávalók: 1 sovány kacsa sárgarépa petrezselyemgyökér kis darabka zeller kelkáposzta karalábé liszt zsír, só, törött bors;
májgaluska hozzávalói: tejben megáztatott zsemle finomra vágott vagy reszelt hagyma tojás liszt só bors majoránna leveskocka, zsír.

Béarni libasült Libahús

Béarni libasült elkészítése : Mély tűzálló tál alját terítsük be hajszélvékony füstöltszalonna-szeletekkel.
Erre tegyünk 3-4 szelet füstölt sonkát, a feldarabolt vöröshagymát, a szegfűszeget, fokhagymát, póréhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, öntözzük meg a citrom levével és a vörös borral. Erre az alapra helyezzük a fiatal libát, melyet előzőleg megtöltöttünk. A liba máját megdaráljuk, összekeverjük a hagymán párolt gombával, a zsemlékkel és a tojással. ...

Bécsi töltött kacsa Kacsahús

Bécsi töltött kacsa elkészítése : A kacsát megtisztítjuk, belsejét megsózzuk, a kakukkfűvel bedörzsöljük.
A vöröshagymát finomra vágva egy kevés olajban üvegesre pároljuk. Összekeverjük a tejbe áztatott, kicsavart és jól elmorzsolt zsemlékkel, az elkapart kacsamájjal, a tojással. A füstölt húst darálva vagy apróra vágva szintén belekeverjük, továbbá a vörös bort, sót, borsot, kakukkfüvet, reszelt gyömbért, apróra vágott zöldpetrezselymet. Jól elkeverjük, és a kacsa hasüregébe töltjük. Hústűvel megtűzzük, majd kivajazott alufóliával bélelt tűzálló tálba tesszük. Forró sütőben 50 60 percig sütjük. Ezután a fóliát szétbontjuk, a pecsenyét leöntjük a vodkával, és forró sütőben még kb. 10 percig pirítjuk.

Elzászi kacsa Kacsahús

Hozzávalók: 1 kacsa savanyú káposzta lángolt kolbász császárhús só, bors, majoranna.

Elzászi kacsa elkészítése : A savanyú káposztát kimossuk, lábosba tesszük, hozzátesszük a kolbászt és a császárhúst, és 2 óra hosszat főzzük. A megtisztított kacsát kívül-belül megsózzuk, belsejét meghintjük gazdagon majoránnával, tűzálló tálra tesszük, leöntjük forró olajjal, egy kicsit megforgatjuk a forró olajban, és világos rózsaszínűre sütjük. ...

Növény vásárlás - Webáruház

Kacsahús libahús pulykahús ételek. Balkáni kacsa Gesztenyés pulyka Narancsos kacsa Liba Pulyka töltve.

Elzászi pulykapecsenye

Elzászi pulyka pecsenye elkészítése : A pulyka darabokat bedörzsöljük sóval, törött borssal, megtűzdeljük füstölt szalonnával, majd egy kevés olajban, nagy lángon, pirosra sütjük. Teszünk mellé egy babérlevelet, 1/2 vöröshagymát, 2 borókabogyót, egy kevés vízzel felöntjük, majd a tűzálló tálban befedjük savanyú káposztával, és puhára pároljuk.(Alufóliával is betakarjuk.) Időnként saját levével locsolgatjuk. Ha megpuhult, a húsokat felülre helyezzük, és fedő nélkül, nagy lángon, pirosra sütjük.

Erdélyi káposztás libamell

Hozzávalók: libamell és libacomb olaj tárkony borsikafű, só, törött bors, pirospaprika fokhagyma köménymag liszt tejföl savanyú káposzta füstölt szalonna 2 kanál lecsó vöröshagyma

Gesztenyés pulyka Pulyka recept

Gesztenyés pulyka elkészítése : A gesztenyét megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, megtisztítjuk, és húsdarálón megdaráljuk. A tejbe áztatott zsemlét kicsavarjuk, és a darált húshoz tesszük. Beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, és a gesztenyemasszával összedolgozzuk. A pulyka mellét szalonnacsíkokkal megtűzdeljük vagy szalonnaszeleteket csúsztatunk a mell bőre alá. Belsejét is megsózzuk, meghintjük majoránnával és beletesszük a tölteléket. Hasüregnyílását összevarrjuk vagy fogvájóval öszszetűzzük. Forró zsírban hirtelen átforgatva, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.

Receptek