Elzászi pulyka pecsenye

  • Frissítve: 2023-09-02  

Füstölt szalonnás ételek

ELZÁSZI PULYKAPECSENYE, Hozzávalók:

1 kg pulykacomb és mell,
10 dkg füstölt szalonna.
1/2 fej vöröshagyma,
só, bors,
2 szem borókabogyó, egy babérlevél,
60 dkg savanyú káposzta,
olaj.

Elzászi pulykapecsenye elkészítése :

A pulykadarabokat bedörzsöljük sóval, törött borssal, megtűzdeljük füstölt szalonnával, majd egy kevés olajban, nagy lángon, pirosra sütjük.

Teszünk mellé egy babérlevelet, 1/2 vöröshagymát, 2 borókabogyót, egy kevés vízzel felöntjük, majd a tűzálló tálban befedjük savanyú káposztával, és puhára pároljuk.

(Alufóliával is betakarjuk.) Időnként saját levével locsolgatjuk.

Ha megpuhult, a húsokat felülre helyezzük, és fedő nélkül, nagy lángon, pirosra sütjük.

Pecsenyék

Borsos pecsenye
Borsos rablópecsenye