Kacsa, Liba és Pulyka receptek - Elzászi pulykapecsenye

  • 2018-11-27

Kacsa, Liba, Pulyka receptek, Füstölt szalonnás ételek

ELZÁSZI PULYKAPECSENYE, Hozzávalók:
1 kg pulykacomb és mell,
10 dkg füstölt szalonna.
1/2 fej vöröshagyma,
só, bors,
2 szem borókabogyó, egy babérlevél,
60 dkg savanyú káposzta,
olaj.
Elzászi pulykapecsenye elkészítése :
A pulykadarabokat bedörzsöljük sóval, törött borssal, megtűzdeljük füstölt szalonnával, majd egy kevés olajban, nagy lángon, pirosra sütjük.
Teszünk mellé egy babérlevelet, 1/2 vöröshagymát, 2 borókabogyót, egy kevés vízzel felöntjük, majd a tűzálló tálban befedjük savanyú káposztával, és puhára pároljuk.
(Alufóliával is betakarjuk.)
Időnként saját levével locsolgatjuk.
Ha megpuhult, a húsokat felülre helyezzük, és fedő nélkül, nagy lángon, pirosra sütjük.<<< kacsa, liba pulyka receptek

Pecsenyék

Cigánypecsenye
Boros pecsenye
Kanadai szárnyas pecsenye
Borsodi sonkás pecsenye
Borsos pecsenye
Borsos rablópecsenye