Borsos pecsenye

  • Frissítve: 2019-09-14  

Borsos pecsenye hozzávalók:
1 kg marhahús (stefánia vagy hátszín),
só, törött bors,
2 dl olaj,
1 ,
6 dkg vaj,
3 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
1 kanál mustár.

Borsos pecsenye készítése :
A hússzeleteket kiverjük, megkenjük olajjal, megsózzuk, alaposan megborsozzuk, és hideg helyen pihentetjük.
A fokhagymát pépesre zúzzuk (vagy kaparjuk) összevegyítjük pirospaprikával és mustárral.
Ezzel a masszával megkenjük a hússzeleteket, majd roston megsütjük őket. Kb. 6-7 perc a sütés ideje.
A vajat alaposan elkeverjük citromlével, egy kevés sóval ízesítjük, és a megsült hússzeletekre helyezünk egy-egy darabkát.

<<< Marhahúsból készült ételek

Pecsenyék