Borsos rablópecsenye

Hozzávalók:

8 szelet karaj,
1 dl fehér bor,
1 kanál olaj,
bors, liszt,
1 vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna.

Borsos rablópecsenye készítése :

Készülhet sertéskarajból vagy csirkemellből. A húst először kicsontozzuk, majd nagyobb kockákra vágva megöntözzük a száraz fehér borral, meg egy kevés étolajjal, és legalább egy fél óráig állni hagyjuk.
Ekkor a pácléből kivesszük a húsdarabokat, és erősen borsos lisztben megforgatjuk. (Lehet bors helyett paprikázni a lisztet, úgy is kitűnő.)
Ezután a húsdarabokat cikkekre vágott vöröshagymával meg hajszálvékony szalonnaszeletekkel váltogatva nyársra vagy hurkapálcikákra fűzzük, és roston vagy a sütőben (egy tepsi szélére támasztva a pálcikák két végét) megsütjük.
Körítése lehet burgonya meg saláta, de tálalhatjuk úgy is, hogy a tálat sűrű sajtmártással alapozzuk, meghintjük petrezselyemmel, és erre fektetjük a felfűzött húst.

<<< sertéshúsos ételek

Pecsenyék

Cigánypecsenye
Boros pecsenye
Kanadai szárnyas pecsenye
Borsodi sonkás pecsenye
Borsos pecsenye
Borsos rablópecsenye
Brassói aprópecsenye