Borsos sertésragu

Borsos sertésragu hozzávalók:
75 dkg sertéslapocka,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg hagyma,
1 evőkanál liszt,
kakukkfű,
3 dl fehér bor,
petrezselyem,
babérlevél, bors, ecet, cukor.

Borsos sertésragu készítése :
A szalonnát kockákra vagdaljuk, kiolvasztjuk, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst.

Rátesszük a sót, borsot, babérlevelet, kakukkfüvet, és a fehér borral fölngedve puhára főzzük. Liszttel megszórjuk, végül cettel és cukorral ízesítjük.

Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

   Borsodi sonkás pecsenye    Brassói aprópecsenye    Bújtatott vagdalt hús    Bundás kolbász    Bundás vagdalt hús    Burgonyás sertéstekercs