Bundás vagdalt hús - Sertéshúsos ételek

BUNDÁS VAGDALT HÚS, Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús,
15 dkg főtt füstölt hús,
3 vöröshagyma,
2 tojás,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
1 reszelt nyers burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
só, törött bors, szerecsendió,
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
1 tojássárgája, só.
Bundás vagdalt hús készítése :
A darált sertéshúst, darált füstölt húst, 3 apróra vágott vöröshagymát a zsemlemorzsával, 1 nyers reszelt burgonyával, 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal, egy kevés szerecsendióval, 2 tojássárgával jól összegyűrjük, majd óvatosan elkeverjük a tojások felvert habjával.
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, egy tojássárgájával, pici sóval, majd négyzetes alakú lappá kinyújtjuk.
A megkevert húsvagdalék-masszából, vizes kézzel hosszúkás cipót formálunk, a kinyújtott tészta közepére tesszük.
Ráhajtjuk kétoldalról a tésztalapot, egy kicsit megnyomkodjuk és megfordítjuk, hogy a nyomkodott része alulra kerüljön.
Megkenjük tojásfehérjével, és kb. 60 percig sütőben sütjük.
bundás vagdalt hús, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Bundás banán
Bundás csirke
Bundás kolbász
Bundás vagdalthús