Bundás kolbász
- Frissítve: 2025-07-03
BUNDÁS KOLBÁSZ, Hozzávalók:
70 dkg darált hús, 
3 zsemle, 
só, bors, 1 kanál Vegeta, 
4 kanál zsemlemorzsa, 
1 kanál tejföl, 
1 reszelt hagyma, 
2 dl tej, 
4 tojás, 
pirospaprika, gyömbér, 
1 szál lángolt kolbász.
 Bundás kolbász készítése :
A darált húst összekeverjük a tejbe áztatott zsemlékkel, 4 tojással, 2 kanál zsemlemorzsával, pirospaprikával, reszelt hagymával, sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, egy kanál Vegetával. 
A masszát vizes deszkán szegletes alakra vékonyan szétterítjük. 
Ráfektetjük a lángolt kolbászt, és felcsavarjuk. 
Kívül megszórjuk zsemlemorzsával, olajozott tepsibe tesszük, és sütőben, lassan átsütjük. 
Ha elkészült, fölszeleteljük, és sült burgonyával, salátával tálaljuk.
bundás kolbász, leves
