Narancsos kacsa 2.

  • Frissítve: 2019-09-14  

Narancsos kacsa 2., Hozzávalók:

1 pecsenyekacsa,
1,5 dl olaj,
só,
bors,
majoránna,
kakukkfű,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
2 babérlevél,
2 dl vörös bor,
1 narancs.

Narancsos kacsa 2. elkészítése :

A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk, és a fűszerekkel bedörzsöljük. A belsejét megcsöpögtetjük narancslével. Forró olajban körül megpirítjuk, majd kivesszük.
Ebben a zsiradékban megpirítjuk a felkarikázott zöldségeket. Visszatesszük a kacsát, aláöntjük a vörös bort, és puhára pároljuk. A narancs héját lereszeljük, belsejét karikára vágjuk és megfőzzük, majd az egészet a kacsára, illetve mellé rakjuk.
Sütőben, levével állandóan locsolgatva, piros-ropogósra sütjük.
Burgonyát és salátát adjunk hozzá.

<<< kacsa, liba pulyka receptek


Narancsos kacsa 2.