Becsinált kacsa

Hozzávalók:

  • 1 sovány kacsa
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kis darabka zeller
  • 1 cikk kelkáposzta
  • 1/2 fej karalábé
  • 2 evőkanál liszt
  • zsír, só, törött bors
  • májgaluska hozzávalói:
  • 2 tejben megáztatott zsemle
  • 1 evőkanál finomra vágott vagy reszelt hagyma
  • 2 tojás
  • liszt, só, bors, majoránna
  • 2 leveskocka, zsír

Becsinált kacsa elkészítése :
A kacsát megtisztítjuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk az aprólékot is a máj kivételével, a zöldségeket, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük (előzőleg sózzuk).
A lisztből világos rántást készítünk, a kacsa főzővizével fölengedjük, és mártássűrűségűre forraljuk.
Hozzáadjuk a megfőtt kacsadarabokat, és még néhány percig együtt pároljuk, majd tálra téve a májgaluskákkal rakjuk körül.
A galuskához a zsemléket kinyomkodjuk és összemorzsoljuk.
Egy kiskanál zsírban megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a megkapart kacsamájat, az összemorzsolt zsemlét, a tojásokat és annyi lisztet, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk.
Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük.
A vizet, melyben a kacsa főtt, 5 dl-re kiegészítjük, felolvasztjuk benne a két leveskockát, és 2-3 perces forrás után kifőzzük benne a galuskákat.

    Belga citromos csirke     Béarni libasült     Bécsi töltött kacsa     Brüsszeli csirke     Bundás csirke     Citromos csirke     Citromos csirke 2.