Pulykacomb vadasan

  • Frissítve: 2023-09-02  

PULYKACOMB VADASAN, Hozzávalók:

2 nagy pulykacomb,
1 pulyka háta,
3 dl vörös bor,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
egy csipet kakukkfű, , só, törött bors,
1 mokkáskanál paprikakrém,
1 babérlevél, néhány szem borókabogyó,
1 dl olaj,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál mustár,
1 dl tejföl.
Pulykacomb vadasan elkészítése :
Forró olajban megforgatjuk a megsózott, borsozott, kettévágott combokat és hátat.
Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl vörös borral, majd belekeverjük a vöröshagymát, fokhagymát, bazsalikomot, kakukkfüvet, borókabogyót, paprikakrémet, babérlevelet.
Fedő alatt puhára pároljuk, elpárolgó levét vörös borral pótoljuk.
Egy evőkanál olajban megpirítjuk a cukrot, meghintjük egy kanál liszttel, és fölengedjük vörös borral.
A cukor teljes feloldódásáig forraljuk.
A megpuhult húsokat tűzálló tálra helyezzük, levét besűrítjük a karamellás rántással, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, és sűrűre forraljuk.
Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.