Libamájas felfújt

  • Frissítve: 2019-09-14  

LIBAMÁJAS FELFÚJT, Hozzávalók:
libamáj,
fehér bor,
vaj,
fűszerek,
tejszínhab,
aszpik.
Libamájas felfújt elkészítése :
A libamájat a szokott módon, vagyis sózás nélkül pároljuk, közbe-közbe egy kis fehér borral öntözve.
Amikor kihűlt, szitán áttörjük, és jól összedolgozzuk egy kevés vajjal, sóval és pástétomfűszerrel.
Felvert tejszínhabot és olvasztott aszpikot keverünk bele, hogy olyan sűrű pép legyen, mint egy puding.
Parféformába öntve a hűtőszekrényben kifagyasztjuk.
Tálaláskor fehér aszpikkal hintjük meg, köréje pedig rózsaszín aszpikot és madársalátát rakunk dísznek.
(Fagyasztáskor az alsó rácsot vegyük ki a hűtőszekrényből, és úgy helyezzük be a formát.)

<<< kacsa, liba pulyka receptek

libasültek, kacsasültek, kacsás ételek, pulyka receptek, libamájas felfújt

Libamájas felfújt