Kacsa vörösborban
- Frissítve: 2019-09-14
KACSA VÖRÖS BORBAN, Hozzávalók:
1 pecsenye kacsa,
2-3 dl vörös bor,
hagyma,
fokhagyma,
citromhéj,
só, paprika,
olaj, liszt.
Kacsa vörösborban elkészítése :
Reszelt
hagymát, reszelt citromhéjat, sót, paprikát, reszelt fokhagymát összekeverünk,
és a kacsadarabokat bedörzsöljük vele.
A kacsadarabokat keskeny fazékban egymásra
rakjuk, és leöntjük vörös borral.
Két napig állni hagyjuk, majd kivesszük
és lecsurgatjuk.
A húsokat tepsibe rakjuk, mindegyikre néhány csöpp olajat
csöpögtetünk, és előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben többször megcsöppentjük
olajjal.
Ha megsült, levébe lisztet keverünk, és a pácléként használt vörös
borral engedjük föl. Burgonyagombóccal tálaljuk.
Kacsa vörösborban