Receptek

Kacsa vörösborban

  • Frissítve: 2019-09-14  

KACSA VÖRÖS BORBAN, Hozzávalók:

1 pecsenye kacsa,
2-3 dl vörös bor,
hagyma,
fokhagyma,
citromhéj,
só, paprika,
olaj, liszt.
Kacsa vörösborban elkészítése :
Reszelt hagymát, reszelt citromhéjat, sót, paprikát, reszelt fokhagymát összekeverünk, és a kacsadarabokat bedörzsöljük vele.
A kacsadarabokat keskeny fazékban egymásra rakjuk, és leöntjük vörös borral.
Két napig állni hagyjuk, majd kivesszük és lecsurgatjuk.
A húsokat tepsibe rakjuk, mindegyikre néhány csöpp olajat csöpögtetünk, és előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben többször megcsöppentjük olajjal.
Ha megsült, levébe lisztet keverünk, és a pácléként használt vörös borral engedjük föl. Burgonyagombóccal tálaljuk.

Kacsa vörösborban

    Kanadai szárnyas pecsenye     Káposztás töltött tyúk     Konyakos kacsasült     Kukoricás csirkecomb     Különleges töltött csirke     Lángoló ananászos csirke     Lecsós csirke