Szárnyas ételek, Csirke receptek - Kacsa vörösborban

  • 2018-11-27

KACSA VÖRÖS BORBAN, Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
2-3 dl vörös bor,
hagyma,
fokhagyma,
citromhéj,
só, paprika,
olaj, liszt.
Kacsa vörösborban elkészítése :
Reszelt hagymát, reszelt citromhéjat, sót, paprikát, reszelt fokhagymát összekeverünk, és a kacsadarabokat bedörzsöljük vele.
A kacsadarabokat keskeny fazékban egymásra rakjuk, és leöntjük vörös borral.
Két napig állni hagyjuk, majd kivesszük és lecsurgatjuk.
A húsokat tepsibe rakjuk, mindegyikre néhány csöpp olajat csöpögtetünk, és előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben többször megcsöppentjük olajjal.
Ha megsült, levébe lisztet keverünk, és a pácléként használt vörös borral engedjük föl. Burgonyagombóccal tálaljuk.

kacsa vörösborban, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Kacsa vörösborban