Kacsa vörösborban

  • Frissítve: 2023-09-02  

KACSA VÖRÖS BORBAN, Hozzávalók:

1 pecsenye kacsa,
2-3 dl vörös bor,
hagyma,
fokhagyma,
citromhéj,
só, paprika,
olaj, liszt.

Kacsa vörösborban elkészítése :

Reszelt hagymát, reszelt citromhéjat, sót, paprikát, reszelt fokhagymát összekeverünk, és a kacsadarabokat bedörzsöljük vele.

A kacsadarabokat keskeny fazékban egymásra rakjuk, és leöntjük vörös borral.
Két napig állni hagyjuk, majd kivesszük és lecsurgatjuk.

A húsokat tepsibe rakjuk, mindegyikre néhány csöpp olajat csöpögtetünk, és előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben többször megcsöppentjük olajjal.

Ha megsült, levébe lisztet keverünk, és a pácléként használt vörös borral engedjük föl. Burgonyagombóccal tálaljuk.

Kacsa vörösborban

    Kanadai szárnyas pecsenye     Káposztás töltött tyúk