Szárnyas ételek, Csirke receptek - Kanadai szárnyas pecsenye

  • 2018-11-27

KANADAI SZÁRNYAS PECSENYE, Hozzávalók:
1 jérce (1,5 kg-os), kakas vagy csirke,
10 dkg kolozsvári szalonna,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál liszt,
2 dl olaj,
3 dl fehér bor,
25 dkg gomba,
majoránna, kakukkfű, petrezselyem, szegfűbors,
só, bors.
Kanadai szárnyas pecsenye elkészítése :
A baromfit feldaraboljuk, megsózzuk, borssal, szegfűborssal, kakukkfűvel, majoránnával meghintjük, lisztben megforgatjuk.
Egy fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk olajban, majd ebben a zsiradékban átpirítjuk a csirkét.
Ezután savanykás bort aláöntögetve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Közben a gombát apróra vagdaljuk, és egy kevés olajban megpárolva, zsírjára sütjük.
A szalonnából 4 szeletet bevagdalunk és kisütjük.
Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a gombát, és így sütjük készre.
Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Pecsenyék

Cigánypecsenye
Boros pecsenye
Kanadai szárnyas pecsenye
Borsodi sonkás pecsenye
Borsos pecsenye
Borsos rablópecsenye
Brassói aprópecsenye
Dunántúli sertéspecsenye
Elzászi pulykapecsenye
Fácán pecsenye
Gombás vesepecsenye
Göngyölt szűzpecsenye
Gyöngytyúk pecsenye
Hortobágyi aprópecsenye
Jászsági gombás pecsenye
Kanadai szárnyas pecsenye
Kenyérben sült aprópecsenye
Különleges nyúlpecsenye