Kanadai szárnyas pecsenye

  • Frissítve: 2019-09-14  

KANADAI SZÁRNYAS PECSENYE, Hozzávalók:

1 jérce (1,5 kg-os), kakas vagy csirke,
10 dkg kolozsvári szalonna,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál liszt,
2 dl olaj,
3 dl fehér bor,
25 dkg gomba,
majoránna, kakukkfű, petrezselyem, szegfűbors,
só, bors.
Kanadai szárnyas pecsenye elkészítése :
A baromfit feldaraboljuk, megsózzuk, borssal, szegfűborssal, kakukkfűvel, majoránnával meghintjük, lisztben megforgatjuk.
Egy fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk olajban, majd ebben a zsiradékban átpirítjuk a csirkét.
Ezután savanykás bort aláöntögetve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Közben a gombát apróra vagdaljuk, és egy kevés olajban megpárolva, zsírjára sütjük.
A szalonnából 4 szeletet bevagdalunk és kisütjük.
Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a gombát, és így sütjük készre.
Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

    Káposztás töltött tyúk     Konyakos kacsasült     Kukoricás csirkecomb     Különleges töltött csirke     Lángoló ananászos csirke     Lecsós csirke     Lencsés csirke