Ludaskása
- Frissítve: 2025-07-03
LUDASKÁSA, Hozzávalók:
2 liba 
aprólék, 
20 dkg vegyes zöldség, 
30 dkg rizs, 
4 dkg zeller, 
8 dkg gomba, 
3 dkg vöröshagyma, 
8 dkg zsír, 
2 g törött bors, 
1 csomó petrezselyem 
zöldje, 
3 dkg só.
Ludaskása elkészítése :
Az aprólékot feldaraboljuk.
A zúzát kétfelé vágjuk. Kb. egy liter hideg vízben feltesszük főni.
Közben a zöldséget megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk.
Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk.
A zsírt egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, a finomra felvágott zöldpetrezselymet és a rizst.
A rizst pirítani nem szabad ! 
Fölengedjük a közben megpuhult aprólék levével.
Megsózzuk, és amint felforrt, takaréklángon, fedő alatt, puhára pároljuk.
A megpuhult rizst pecsenyevillával óvatosan összekeverjük az aprólékkal, meghintjük törött borssal.
Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Ludaskása
