Ludaskása

  • 2018-11-27

LUDASKÁSA, Hozzávalók:
2 liba aprólék,
20 dkg vegyes zöldség,
30 dkg rizs,
4 dkg zeller,
8 dkg gomba,
3 dkg vöröshagyma,
8 dkg zsír,
2 g törött bors,
1 csomó petrezselyem zöldje,
3 dkg só.
Ludaskása elkészítése :
Az aprólékot feldaraboljuk. A zúzát kétfelé vágjuk. Kb. egy liter hideg vízben feltesszük főni.
Közben a zöldséget megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk.
Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk. A zsírt egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, a finomra felvágott zöldpetrezselymet és a rizst. A rizst pirítani nem szabad !
Fölengedjük a közben megpuhult aprólék levével.
Megsózzuk, és amint felforrt, takaréklángon, fedő alatt, puhára pároljuk.
A megpuhult rizst pecsenyevillával óvatosan összekeverjük az aprólékkal, meghintjük törött borssal.
Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.

ludaskása, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Ludaskása