Ludaskása
- Frissítve: 2019-09-14
LUDASKÁSA, Hozzávalók:
2 liba
aprólék,
20 dkg vegyes zöldség,
30 dkg rizs,
4 dkg zeller,
8 dkg gomba,
3 dkg vöröshagyma,
8 dkg zsír,
2 g törött bors,
1 csomó petrezselyem
zöldje,
3 dkg só.
Ludaskása elkészítése :
Az aprólékot
feldaraboljuk. A zúzát kétfelé vágjuk. Kb. egy liter hideg vízben feltesszük főni.
Közben a zöldséget megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk.
Ha a hús félig
megpuhult, hozzáadjuk. A zsírt egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra
vágott hagymát, és üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, a finomra felvágott
zöldpetrezselymet és a rizst. A rizst pirítani nem szabad !
Fölengedjük a
közben megpuhult aprólék levével.
Megsózzuk, és amint felforrt, takaréklángon,
fedő alatt, puhára pároljuk.
A megpuhult rizst pecsenyevillával óvatosan összekeverjük
az aprólékkal, meghintjük törött borssal.
Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Ludaskása