Ludaskása

  • Frissítve: 2019-09-14  

Csirkehúsos ételek

LUDASKÁSA, Hozzávalók:

2 liba aprólék,
20 dkg vegyes zöldség,
30 dkg rizs,
4 dkg zeller,
8 dkg gomba,
3 dkg vöröshagyma,
8 dkg zsír,
2 g törött bors,
1 csomó petrezselyem zöldje,
3 dkg só.

Ludaskása elkészítése :

Az aprólékot feldaraboljuk.

A zúzát kétfelé vágjuk. Kb. egy liter hideg vízben feltesszük főni.

Közben a zöldséget megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk.

Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk.

A zsírt egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, a finomra felvágott zöldpetrezselymet és a rizst.

A rizst pirítani nem szabad !
Fölengedjük a közben megpuhult aprólék levével.

Megsózzuk, és amint felforrt, takaréklángon, fedő alatt, puhára pároljuk.

A megpuhult rizst pecsenyevillával óvatosan összekeverjük az aprólékkal, meghintjük törött borssal.

Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Ludaskása

    Májas csirke     Mandulás csirke