Ludaskása

  • Frissítve: 2019-09-14  

LUDASKÁSA, Hozzávalók:

2 liba aprólék,
20 dkg vegyes zöldség,
30 dkg rizs,
4 dkg zeller,
8 dkg gomba,
3 dkg vöröshagyma,
8 dkg zsír,
2 g törött bors,
1 csomó petrezselyem zöldje,
3 dkg só.
Ludaskása elkészítése :
Az aprólékot feldaraboljuk. A zúzát kétfelé vágjuk. Kb. egy liter hideg vízben feltesszük főni.
Közben a zöldséget megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk.
Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk. A zsírt egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, a finomra felvágott zöldpetrezselymet és a rizst. A rizst pirítani nem szabad !
Fölengedjük a közben megpuhult aprólék levével.
Megsózzuk, és amint felforrt, takaréklángon, fedő alatt, puhára pároljuk.
A megpuhult rizst pecsenyevillával óvatosan összekeverjük az aprólékkal, meghintjük törött borssal.
Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Ludaskása

    Májas csirke     Mandulás csirke     Mandulás csirke 2.     Mandulás csirkecomb recept     Mandulás töltött csirke     Marengói csirke recept     Mazsolás csirke