Májas csirke

  • Frissítve: 2023-09-02  

Csirkehúsos ételek

MÁJAS CSIRKE, Hozzávalók:

1 csirke,
1 fej vöröshagyma,
8 dkg rizs,
1 csomó zöldpetrezselyem,
20 dkg gomba,
1 dl olaj,
10 dkg máj,
só, bors,
1 tojás.

Májas csirke elkészítése :

Egy kevés olajban megpirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát, beleöntjük a rizst, a zöldpetrezselymet apróra vágva, fölengedjük vízzel, és puhára pároljuk.

Egy másik edényben zsírjára pirítunk 10 dkg gombát, teszünk hozzá 10 dkg májat, megborsozzuk, és néhány percig pirítjuk.

Összekeverjük a puha rizzsel, adunk hozzá egy nyers tojást, sót, és a csirkébe tömjük.

Alufóliába csomagoljuk, és sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ezután kiszedjük a fóliából, tűzálló tálra helyezzük, körülrakjuk gombákkal (nagy darabokra vágva), és vajjal meglocsolva pirosra sütjük.

Mazsolás csirke     Nagyváradi ludaskása