Májas csirke

  • Frissítve: 2019-09-14  

MÁJAS CSIRKE, Hozzávalók:

1 csirke,
1 fej vöröshagyma,
8 dkg rizs,
1 csomó zöldpetrezselyem,
20 dkg gomba,
1 dl olaj,
10 dkg máj,
só, bors,
1 .

Májas csirke elkészítése :

Egy kevés olajban megpirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát, beleöntjük a rizst, a zöldpetrezselymet apróra vágva, fölengedjük vízzel, és puhára pároljuk.

Egy másik edényben zsírjára pirítunk 10 dkg gombát, teszünk hozzá 10 dkg májat, megborsozzuk, és néhány percig pirítjuk.

Összekeverjük a puha rizzsel, adunk hozzá egy nyers tojást, sót, és a csirkébe tömjük.

Alufóliába csomagoljuk, és sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ezután kiszedjük a fóliából, tűzálló tálra helyezzük, körülrakjuk gombákkal (nagy darabokra vágva), és vajjal meglocsolva pirosra sütjük.

    Mandulás csirke     Mandulás csirke 2.     Mandulás csirkecomb recept     Mandulás töltött csirke     Marengói csirke recept     Mazsolás csirke     Nagyváradi ludaskása