Mandulás csirke

  • 2018-11-27

MANDULÁS CSIRKE, Hozzávalók:
2 csirke,
1 dl olaj,
5 dkg vaj,
2-3 paradicsom,
1 dl tejszín,
10 dkg mandula,
só, gyömbér, törött bors,
liszt,
10 dkg gomba.
Mandulás csirke elkészítése :
A csirkéket megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és tűzálló tálban, a sütőben pirosra sütjük minden oldalát, időnként saját pecsenyelevével locsolgatjuk.
A csirkékkel együtt a májakat is megsütjük.
A gombát, a paradicsomokat apró kockákra vágjuk.
Ha a csirkék megsültek, kivesszük a sütőből és feldaraboljuk. Zsírjából egy csipet liszttel pecsenyelevet készítünk.
A vajat egy lábasban felforrósítjuk, beletesszük a feldarabolt gombát, rövid ideig nagy lángon pirítjuk, rátesszük a paradicsomot, és azzal is pirítjuk.
Megsózzuk, borsozzuk, reszelt gyömbérrel ízesítjük.
Ráöntjük a csirkék pecsenyelevét, belerakjuk a csirkéket májjal együtt, fedő alatt 10 percig együtt pároljuk. Közben a mandulát leforrázzuk, héját letisztítjuk, a mandulát vékonyan fölszeleteljük.
A csirkéket előmelegített tálra rakjuk, a mártást a tejszínnel felforraljuk, sózzuk, ízesítjük, és a csirkére öntjük.
Végül megszórjuk mandulával, és rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
mandulás csirke, csirke, olaj, vaj, paradicsom, tejszín, mandula, gyömbér, bors, gomba

Mandulás csirke