Mandulás töltött csirke

  • 2018-11-27

MANDULÁS TÖLTÖTT CSIRKE, Hozzávalók:
2 csirke,
2 zsemle,
2 tojás,
1 dl olaj,
10 dkg mandula,
5 dkg vaj,
gyömbér, só, bors,
1 kanál paradicsompüré.
Mandulás töltött csirke elkészítése :
A megtisztított csirkék bőrét a mellrésznél ujjunkkal fellazítjuk, helyet készítünk a töltelék számára.
Vigyázzunk, hogy a bőr sem a tisztításnál, sem fellazításnál ki ne szakadjon.
A vajat meg a tojásokat habverővel felverjük, a mandulát forrásban levő vízbe tesszük, meghámozzuk, és durvára vagdaljuk.
A tejbe áztatott zsemlét, a mandulát a felvert tojáshoz adjuk, megsózzuk, borsozzuk, és egy csipet törött gyömbérrel ízesítjük.
Nyomózsákba teszszük, majd a csirkék bőre alá töltjük.
Egy mokkáskanál paradicsompürét teszünk a pecsenye levébe, egy kevés liszttel meghintjük, vízzel fölengedjük, a csirkékre öntjük, puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.
mandulás töltött csirke: csirke, zsemle, tojás, olaj, mandula, vaj, paradicsompüré, gyömbér

Mandulás töltött csirke