Marengói csirke

  • Frissítve: 2019-09-14  

MARENGÓI CSIRKE, Hozzávalók:

2 csirke,
só, bors,
1 evőkanál liszt,
1 dl olaj,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 dl fehér bor,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál reszelt hagyma,
3 paradicsom,
20 dkg gomba,
1 kiskanál mustár,
1 csomó zöldpetrezselyem.

Marengói csirke elkészítése :

A csirkéket feldaraboljuk, megsózzuk, borsozzuk, is az olajban hirtelen megsütjük.

Meghintjük a liszttel, majd rövid pirítás után fölengedjük a borral meg a paradicsompürével.

Teszünk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál reszelt vöröshagymát és 3 feldarabolt friss paradicsomot.

Fedő alatt takaréklángon, időnként kevergetve, pároljuk. Az elpárolgó levet egy kevés vízzel pótoljuk.
A gombát feldaraboljuk, az üvegesre pirított hagymán pároljuk, zsírjára sütjük.

Ha a hús már majdnem megpuhult, a húsra tesszük és készre pároljuk.
Ízesíthetjük még egy kanál mustárral is.

Tálaláskor a tálon meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.

Marengói csirke

    Mazsolás csirke     Nagyváradi ludaskása