Szárnyas ételek, Csirke receptek - Marengói csirke

  • 2018-11-27

MARENGÓI CSIRKE, Hozzávalók:
2 csirke,
só, bors,
1 evőkanál liszt,
1 dl olaj,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 dl fehér bor,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál reszelt hagyma,
3 paradicsom,
20 dkg gomba,
1 kiskanál mustár,
1 csomó zöldpetrezselyem.
Marengói csirke elkészítése :
A csirkéket feldaraboljuk, megsózzuk, borsozzuk, is az olajban hirtelen megsütjük.
Meghintjük a liszttel, majd rövid pirítás után fölengedjük a borral meg a paradicsompürével.
Teszünk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál reszelt vöröshagymát és 3 feldarabolt friss paradicsomot.
Fedő alatt takaréklángon, időnként kevergetve, pároljuk. Az elpárolgó levet egy kevés vízzel pótoljuk.
A gombát feldaraboljuk, az üvegesre pirított hagymán pároljuk, zsírjára sütjük.
Ha a hús már majdnem megpuhult, a húsra tesszük és készre pároljuk.
Ízesíthetjük még egy kanál mustárral is.
Tálaláskor a tálon meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
marengói csirke, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Marengói csirke