Pármai vagdalt libamell

  • Frissítve: 2019-09-14  

PÁRMAI VAGDALT LIBAMELL, Hozzávalók:

1 szép nagy libamell,
1 zsemle,
1 dl tej,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg gomba,
1 tojás, só,
törött bors,
reszelt gyömbér,
1 kanál paprikakrém,
1 kanál ketchup,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 kis doboz paradicsompüré,
babérlevél, rozmaring,
5 dkg reszelt sajt.
Pármai vagdalt libamell elkészítése :
A libamellet kicsontozzuk, megdaráljuk.
Összegyúrjuk egy tejbe áztatott zsemlével, 1-2 gerezd fokhagymával, az apró kockára vágott, sóval, törött borssal, reszelt vöröshagymával, párolt gombával és egy nyers tojással.
Hosszúkás cipót formálunk belőle, a tetejét megkenjük Piros Arany paprikakrémmel és ketchuppal, megöntözzük 2-3 kanál forró olajjal, majd sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Egy evőkanál olajban megpirítjuk az egy fej reszelt vöröshagymát, beletesszük a paradicsompürét, fölengedjük kétszer annyi vízzel, mint a paradicsom, ízesítjük sóval, törött borssal, babérlevéllel, rozmaringgal, és 5 percig forraljuk.
Ha a húscipó megsült, fölszeleteljük, előmelegített tűzálló tálra rakjuk, és a fűszeres paradicsommártással leöntjük.

<<< kacsa, liba pulyka receptek

Pármai vagdalt libamell