Töltött pecsenyekacsa

  • Frissítve: 2019-09-14  

Töltött ételek

Töltött pecsenyekacsa, Hozzávalók:

1 pecsenyekacsa,
2 zsemle,
2 dl tej,
10 dkg gomba,
1 kiskanál reszelt hagyma,
2 kanál olaj,
1 csomó petrezselyem,
2 főtt burgonya,
2 tojás,
só,
törött bors,
majoránna,
szerecsendió,
1 dl fehér bor,
gyömbér.
Töltött pecsenyekacsa elkészítése :
A kacsa mellcsontját kivesszük, a melle húsát megdaráljuk, a nyílást hústűvel összetűzzük. A darált húst elkeverjük a tejbe áztatott, elmorzsolt zsemlével, az áttört főtt burgonyával. Az olajban megpárolt reszelt hagymára tesszük az apróra vágott gombát, zsírjára sütjük, szitán áttörjük, és a töltelékbe keverjük. Keverünk bele 2 tojássárgáját, a tojások felvert habját, a finomra vágott zöldpetrezselymet, sót, törött borsot, reszelt gyömbért, szerecsendiót.
Jól elkeverjük, megtöltjük vele a kacsát, miután a hasüregét meghintettük majoránnával. A nyílást hústűvel összetűzzük, és a kacsát tűzálló tálba tesszük. Leöntjük 1-2 kanál forró olajjal, felöntjük a fehér borral.
Először puhára, majd levével locsolgatva, szép pirosra sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.

Töltött ételek