Kolozsvári rakott kacsa

  • Frissítve: 2019-09-14  

KOLOZSVÁRI RAKOTT KACSA, Hozzávalók:
1 nagyobb kacsa,
1 gerezd fokhagyma,
20 dkg füstölt szalonna,
1 kg savanyú káposzta,
só.
Kolozsvári rakott kacsa elkészítése :
A kacsát kívülről besózzuk, és egy kevés vízzel, a fokhagymával félpuhára pároljuk.
Hosszúkás tűzálló tálat kibélelünk nagyon vékonyra szeletelt szalonnával, beleterítjük a jól kinyomkodott káposztát, erre helyezzük a kacsát, majd azt is beterítjük szalonnaszeletekkel.
A kacsa főzőlevét egy kis liszttel besűrítjük, és megöntözzük vele a rakott kacsát.
A sütőben először puhára pároljuk, majd felső lángon pirosra sütjük.

<<< kacsa, liba pulyka receptek

libasültek, kacsasültek, kacsás ételek, pulyka receptek, kolozsvári rakott kacsa

Kolozsvári rakott kacsa