Receptek

Kacsa, Liba és Pulyka receptek - Sonkás pulykamell

  • Frissítve: 2019-09-14  

Kacsa, Liba, Pulyka receptek

SONKÁS PULYKAMELL, Hozzávalók:

1 pulykamell,
1 alma,
20 dkg főtt tarja,
só, bors,
5 dkg vaj

Sonkás pulykamell elkészítése:

A pulykamellről óvatosan lefejtjük a bőrét, a húst keresztben egy ujjnyi távolságban egészen a csontig bevagdaljuk.

A bevágott nyílásokba fektetünk egy csík füstölt tarját, és egy vékony szelet almát.

A pulykamellet megsózzuk, majd visszarakjuk a bőrét az eredeti helyére, és hogy ne nyílhasson szét, vékony zsineggel átkötjük, mint a kötözött sonkát.

A mellet kívülről bevajazzuk, majd 5 dkg forró vajban megforgatjuk, és egy kevés vizet aláöntve, lefödve, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk.

(Becsomagolhatjuk alufóliába is.)
Párolás után vagy a fóliából kiszedve, tűzálló tálon, a tetejét vajjal kenegetve, piros-ropogósra sütjük.

kacsa, liba pulyka receptek

Sonkás burgonya
Sonkás csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás galuska
Sonkás kifli
Sonkás pulykamell
Sonkás rakott zeller
Sonkás rakott karaj
Sonkás rizottó
Sonkás rizs
Sonkás sertéskaraj
Sonkás táska
Sonkás tekercs spárgával
Sonkás vagdalthús
Sonkás sült sertésszelet
Sonkás töltött burgonya
Sonkás töltött burgonyatekercs