Sonkás pulykamell

  • Frissítve: 2019-09-14  

SONKÁS PULYKAMELL, Hozzávalók:

1 pulykamell,
1 alma,
20 dkg főtt tarja,
só, bors,
5 dkg vaj

Sonkás pulykamell elkészítése:

A pulykamellről óvatosan lefejtjük a bőrét, a húst keresztben egy ujjnyi távolságban egészen a csontig bevagdaljuk.

A bevágott nyílásokba fektetünk egy csík füstölt tarját, és egy vékony szelet almát.

A pulykamellet megsózzuk, majd visszarakjuk a bőrét az eredeti helyére, és hogy ne nyílhasson szét, vékony zsineggel átkötjük, mint a kötözött sonkát.

A mellet kívülről bevajazzuk, majd 5 dkg forró vajban megforgatjuk, és egy kevés vizet aláöntve, lefödve, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk.

(Becsomagolhatjuk alufóliába is.)
Párolás után vagy a fóliából kiszedve, tűzálló tálon, a tetejét vajjal kenegetve, piros-ropogósra sütjük.

kacsa, liba pulyka receptek