Kelkáposztás pulykamell

  • Frissítve: 2019-09-14  

KELKÁPOSZTÁS PULYKAMELL, Hozzávalók:
1,5 kg pulykamell,
10 dkg füstölt szalonna,
1 dl olaj,
1 kg kelkáposzta,
só, borsikafű,
2 dl tejföl.
Kelkáposztás pulykamell elkészítése :
A pulykamellet füstöltszalonna-csíkokkal sűrűn megtűzdeljük, megsózzuk, és megforgatjuk 1 dl forró olajban.
Egy kevés vizet ráöntve félig megpároljuk.
Ha kihűlt, kiemeljük és kicsontozzuk.
A kelkáposztát leveleire szedjük, torzsáját, vastagabb ereit kivágjuk, és a leveleket sós vízben megfőzzük.
A pároló lébe teszünk egy mokkáskanál borsikafüvet is.
Mély tűzálló tálat megolajozunk, kibéleljük a kellevelekkel, lerakunk egy sor kisebb szeletekre vágott pulykamellet, erre újra kellevelet s ismét húst teszünk, majd végül betakarjuk a kellevelekkel.
A pecsenye levét elkeverjük a tejföllel, és ráöntjük.
Sütőben kb. 50 percig kell sütni.

<<< kacsa, liba pulyka receptek

libasültek, kacsasültek, kacsás ételek, pulyka receptek, kelkáposztás pulykamell

Kelkáposztás pulykamell