Kacsa vidékiesen - Kacsahús liba pulyka receptek

  • Frissítve: 2023-09-02  

Kacsa vidékiesen hozzávalók:

1 pecsenyekacsa,
só, majoranna,
10 dkg zsír,
15 dkg sárgarépa,
15 dkg zeller,
25 dkg zöldbab,
1 csomag mélyhűtött hasábburgonya,
1 csomó petrezselyem

Kacsa vidékiesen elkészítése :

A megtisztított kacsát négy részre vágjuk.
Megsózzuk, belső oldalát meghintjük majoránnával.

A húsdarabokat forró zsírban jól átsütjük, pirítjuk, majd kiemeljük, és tűzálló tálba tesszük.

A visszamaradt zsírban egy rövid ideig pároljuk a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, majd zsírjával együtt a kacsadarabokra öntjük.

Megsózzuk, egy kevés vízzel felöntjük, lefedjük, és sütőben puhára pároljuk az egészet.

Fogyasztás előtt kiemeljük a húst, a zöldségeket összekeverjük a ropogósra sült hasábburgonyával, megszórjuk petrezselyemmel.

A húst a zöldségragura visszahelyezve tálaljuk.

    Kacsa vörösborban     Kanadai szárnyas pecsenye