Almás ételek, almából készült étel receptek

Almás receptek

Alma-banán saláta

30 dkg alma, 3 banán, 2 citrom, 5 dkg cukor, 5 dkg dió. Alma banán saláta elkészítése - almából készült ételek
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, a gyümölcsöt cikkekre vágjuk, citromlével és egy kevés reszelt citromhéjjal megpermetezzük.
Megcukrozzuk, és egy üvegtálon felhalmozzuk...

Alma besamelmártással

1 kg alma, 1 dl bor, 10 dkg cukor; 12 dkg vaj, 4 kanál liszt, 5 dl tej, 6 tojás, 8 dkg porcukor, citromhéj.
Alma besamelmártással elkészítése - almából készült ételek. A fölszeletelt almát cukros fehér borban puhára pároljuk. A vajból, a lisztből, a tejből folyékony, pépszerű masszát főzünk.

Almafelfújt

6 dkg vaj,
6 dkg liszt,
4 dl tej,
4 tojás,
16 dkg cukor,
1 evőkanál rum,
6-8 alma, lekvár.
Almafelfújt elkészítése

Almahab

60 dkg alma 20 dkg cukor, 2 tojásfehérje, egy kevés ecet vagy citromlé.
Almahab elkészítése:
Az almát héjával együtt a sütőben megsütjük. Meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. A tojásfehérjét az ecettel vagy a citromlével, a citrom reszelt héjával és a cukorral jól felverjük. Hozzáadjuk az almát, és habverővel még egy fél órát

Almahasáb

Hozzávalók:4-5 alma, cukor, gyümölcsíz, mandula, palacsinta tészta

Alma köntösben

palacsinta tészta,
cukor,
alma
Alma köntösben elkészítése:
Személyenként 3 dkg lisztből palacsintatésztát készítünk, majd személyenként 1 szép nagy almát megtisztítva karikára vágunk, belemártjuk a palacsintatésztába, és forró zsírban vagy olajban pirosra sütjük.

Almakrém joghurttal

2 üveg joghurt,
40 dkg alma,
1 citrom,
6 dkg porcukor,
5 dkg mandula vagy dióbél.



Almakrém pite

piskóta tészta: 3 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg cukor, egy fél citrom leve;
omlós tészta: 35 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 tojássárga, 7 dkg cukor, só, rum, tejföl, szódabikarbóna;
töltelék: 1,5 kg alma, 15 dkg cukor, 3 tojásfehérje.
Almakrém pite elkészítése
Elkészítjük a piskótatésztát és megsütjük.
Az almából a cukorral sűrű pürét készítünk, és ha kihűlt ...

Almaleves 1

50 dkg alma,
vanília,
citrom,
cukor,
2 tojás,
1-2 evőkanál rum.

Almaleves 2

Alma mártás

1 kg alma,
2 dl tejföl,
3 dkg liszt,
fűszerek,
15 dkg cukor.

Almás béles

liszt, vaj vagy zsír, 2 kanál cukor, 1 egész tojás,
1 kanál tejföl, egy csipet só;
töltelék: 1 kg alma,cukor, fahéj.
Almás béles elkészítése

Almás céklasaláta

főtt cékla, ecetes uborka,
2 alma finomra vágva, reszelt torma,
2 dl tejföl,
só, ecet.
Almás céklasaláta készítése :
A céklát a szokásos módon ecetes lébe áztatjuk.
Hozzáadjuk a gyalult ecetes uborkát, a reszelt tormát és az apróra vágott almát.

Almás csirke

Almás-gesztenyés lepény

Almás karaj

Hozzávalók: 1 kg kicsontozott rövidkaraj, alma, vaj, só

Almás piskóta

liszt,
2,5 dl tej,
margarin,
cukor,
2 egész tojás,
1 csipet só,
almakompót,
egy kevés vaj,
sütőpor.
Almás piskóta elkészítése

Almás rétes

35 dkg liszt, 1 , 3 dkg zsír, egy kevés só, 1 kávéskanál ecet; töltelék: 1 kg alma, 30 dkg cukor, 10 dkg dióbél, 10 dkg morzsa, 5 dkg zsír, fahéj.
Almás rétes elkészítése :
A réteslisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és egy kis olvasztott, langyos zsírral és gyengén sózott, ecetes langyos vízze..

Almás sajtsaláta

30 dkg sajt,
2 alma,
5 dkg darált dió,
1 pohár joghurt,
2 citrom leve.
Almás sajtsaláta készítése :
A kockára vágott sajtot és almát összekeverjük a hozzávalókkal, és egy óra hosszat a hűtőszekrényben állni hagyjuk..