hu Alma receptek
Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Almás, Alma receptek - Almából készült ételek


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Almás receptek

Alma-banán saláta

30 dkg alma, 3 banán, 2 citrom, 5 dkg cukor, 5 dkg dió. Alma banán saláta elkészítése - almából készült ételek
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, a gyümölcsöt cikkekre vágjuk, citromlével és egy kevés reszelt citromhéjjal megpermetezzük.
Megcukrozzuk, és egy üvegtálon felhalmozzuk...

Alma besamelmártással

1 kg alma, 1 dl bor, 10 dkg cukor; 12 dkg vaj, 4 kanál liszt, 5 dl tej, 6 tojás, 8 dkg porcukor, citromhéj.
Alma besamelmártással elkészítése - almából készült ételek. A fölszeletelt almát cukros fehér borban puhára pároljuk. A vajból, a lisztből, a tejből folyékony, pépszerű masszát főzünk.

Almafelfújt

6 dkg vaj,
6 dkg liszt,
4 dl tej,
4 tojás,
16 dkg cukor,
1 evőkanál rum,
6-8 alma, lekvár.
Almafelfújt elkészítése
A vajból a liszttel és a tejjel mártást készítünk, és addig keverjük, míg el nem válik az edénytől, majd állandóan keverve lehűtjük, hozzáadjuk a tojás- sárgákat, a cukrot, a rumot, valamint a tojások habját. Előzőleg meghámozzuk az almákat...

Almahab

60 dkg alma 20 dkg cukor, 2 tojásfehérje, egy kevés ecet vagy citromlé.
Almahab elkészítése:
Az almát héjával együtt a sütőben megsütjük. Meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. A tojásfehérjét az ecettel vagy a citromlével, a citrom reszelt héjával és a cukorral jól felverjük. Hozzáadjuk az almát, és habverővel még egy fél órát

Almahasáb

Hozzávalók:4-5 alma, cukor, gyümölcsíz, mandula, palacsinta tészta

Alma köntösben

palacsinta tészta,
cukor,
alma
Alma köntösben elkészítése:
Személyenként 3 dkg lisztből palacsintatésztát készítünk, majd személyenként 1 szép nagy almát megtisztítva karikára vágunk, belemártjuk a palacsintatésztába, és forró zsírban vagy olajban pirosra sütjük.
Bőven cukrozva tálaljuk.
----------
Palacsinta tészta: 35 dkg liszt, 3 tojás, tej, cukor, só.
Palacsinta tészta elkészítése...

Növény vásárlás - Webáruház

Almás ételek alma receptek. Alma besamelmártással almahab almakrém. Almás sajtsaláta Almás rétes Almás piskóta Almás céklasaláta Almás béles.

Almakrém joghurttal

2 üveg joghurt,
40 dkg alma,
1 citrom,
6 dkg porcukor,
5 dkg mandula vagy dióbél.
Almakrém joghurttal elkészítése - alma receptek A meghámozott, kimagozott almákat citromlébe mártjuk. Megreszeljük, a joghurtba keverjük. Beletesszük a cukrot, és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Habverővel vagy turmixgéppel erősen megkeverjük. Poharakba vagy mély üvegtányérokba osztjuk. A tetejét durvára vágott, meghámozott mandulával...

Almakrém pite - Almás ételek

piskóta tészta: 3 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg cukor, egy fél citrom leve;
omlós tészta: 35 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 tojássárga, 7 dkg cukor, só, rum, tejföl, szódabikarbóna;
töltelék: 1,5 kg alma, 15 dkg cukor, 3 tojásfehérje.
Almakrém pite elkészítése
Elkészítjük a piskótatésztát és megsütjük.
Az almából a cukorral sűrű pürét készítünk, és ha kihűlt ...

Almaleves 1

50 dkg alma,
vanília,
citrom,
cukor,
2 tojás,
1-2 evőkanál rum.
Az almaleves készítése
A megtisztított és kockákra vágott almát 1,5 liter vízzel, egy kis vaníliával, két-három vékony szelet citrommal (ízlés szerint), cukorral puhára főzzük. Ha megfőtt, két egész tojással behabarjuk oly módon, hogy a tojásokat habverővel felverjük, s folytonos....

Almaleves 2

Alma mártás

1 kg alma,
2 dl tejföl,
3 dkg liszt,
fűszerek,
15 dkg cukor.
Az almamártás készítése:
A megtisztított, fölszeletelt almát forrásban levő kevés vízbe rakjuk, melyet előzőleg citromlével, sóval és cukorral ízesítettünk.
Ha puha, tejfölös habarást öntünk rá.
Ezzel is felfőzzük. Tálaláskor adhatunk még hozzá tejföllel elkevert tojássárgát is.

Almás béles

liszt, vaj vagy zsír, 2 kanál cukor, 1 egész tojás,
1 kanál tejföl, egy csipet só;
töltelék: 1 kg alma,cukor, fahéj.
Almás béles elkészítése
Az anyagokat összegyúrjuk, a tésztát két lapba kinyújtjuk.
A nagyobbik lapot tepsibe helyezzük, s egy marék dióval vagy finom zsemlemorzsával meghintjük; rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot...
Töltelék
az almát meggyaluljuk, a cukorral addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
Fahéjjal ízesítjük, ha kihűlt a tésztára kenjük.

Almás céklasaláta

főtt cékla, ecetes uborka,
2 alma finomra vágva, reszelt torma,
2 dl tejföl,
só, ecet.
Almás céklasaláta készítése :
A céklát a szokásos módon ecetes lébe áztatjuk.
Hozzáadjuk a gyalult ecetes uborkát, a reszelt tormát és az apróra vágott almát.
Egy kicsit megsózzuk, hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük.

Almás csirke

Almás-gesztenyés lepény

Almás karaj

Hozzávalók: 1 kg kicsontozott rövidkaraj, alma, vaj, só

Almás piskóta

liszt,
2,5 dl tej,
margarin,
cukor,
2 egész tojás,
1 csipet só,
almakompót,
egy kevés vaj,
sütőpor.
Almás piskóta elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy csipet sót, 2 egész tojást, és felváltva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
A tészta háromnegyed részét kizsírozott ...

35 dkg liszt, 1 , 3 dkg zsír, egy kevés só, 1 kávéskanál ecet; töltelék: 1 kg alma, 30 dkg cukor, 10 dkg dióbél, 10 dkg morzsa, 5 dkg zsír, fahéj.
Almás rétes elkészítése :
A réteslisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és egy kis olvasztott, langyos zsírral és gyengén sózott, ecetes langyos vízze..

Almás sajtsaláta

30 dkg sajt,
2 alma,
5 dkg darált dió,
1 pohár joghurt,
2 citrom leve.
Almás sajtsaláta készítése :
A kockára vágott sajtot és almát összekeverjük a hozzávalókkal, és egy óra hosszat a hűtőszekrényben állni hagyjuk..