Almafelfújt

  • Frissítve: 2023-09-02  

Rétes, Puding, Felfújt receptek, >>> Almás ételek

ALMAFELFÚJT, Hozzávalók:
6 dkg vaj,
6 dkg liszt,
4 dl tej,
4 tojás,
16 dkg cukor,
1 evőkanál rum,
6-8 alma, lekvár.

Almafelfújt elkészítése :

A vajból a liszttel és a tejjel mártást készítünk, és addig keverjük, míg el nem válik az edénytől, majd állandóan keverve lehűtjük, hozzáadjuk a tojás- sárgákat, a cukrot, a rumot, valamint a tojások habját.
Előzőleg meghámozzuk az almákat, megfelezzük, és magházukat óvatosan eltávolítjuk.

Az almákat egy kevés cukros vízben vigyázva megfőzzük, és szitán lecsurgatjuk.

Tűzálló edényt vajjal kikenünk, az aljára rakjuk az almákat, a magház helyére lekvárt teszünk, ráöntjük a besamelt, és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük alsó takaréklángon.

Almás ételek
Almás béles