Töltött tojás káposztával

Töltött ételek

Töltött tojás káposztával, Hozzávalók:

4 tojás,
2 dkg vaj,
1/2 dl tejföl,
só,
bors,
2 kisebb fej káposzta;
mártáshoz:
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
3 dl tej,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl,
só,
5 dkg reszelt sajt.

Töltött tojás kelkáposztával vagy fehérkáposztával készítése:

A kemény tojásokat középen félbevágjuk, a tojássárgákat vajjal és tejföllel kikeverjük, sóval és borssal ízesítjük, majd visszatöltjük a tojásfehérjékbe.

Közben a káposztákat sós vízben félpuhára főzzük, és cikkekre vágjuk. Kivajazott kerek tűzálló tálba rakjuk őket csillag alakban, és közérakjuk a töltött tojásokat ízlésesen elrendezve.

A vajból, lisztből és tejből besamelt főzünk, sót, tojássárgáját, tejfölt keverünk bele, és a tűzálló tálban levő töltött tojásos káposztára öntjük.

Reszelt sajttal megszórva, a sütőben megsütjük.

    Töltött tojás "meglepetés" módra     Velencei rántotta     Zöld omlett