Töltött tojás káposztával - Tojásos ételek

Töltött tojás káposztával, Hozzávalók:

4 tojás,
2 dkg vaj,
1/2 dl tejföl,
só,
bors,
2 kisebb fej káposzta;
mártáshoz:
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
3 dl tej,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl,
só,
5 dkg reszelt sajt.
Töltött tojás kelkáposztával vagy fehérkáposztával készítése:
A kemény tojásokat középen félbevágjuk, a tojássárgákat vajjal és tejföllel kikeverjük, sóval és borssal ízesítjük, majd visszatöltjük a tojásfehérjékbe. Közben a káposztákat sós vízben félpuhára főzzük, és cikkekre vágjuk. Kivajazott kerek tűzálló tálba rakjuk őket csillag alakban, és közérakjuk a töltött tojásokat ízlésesen elrendezve.
A vajból, lisztből és tejből besamelt főzünk, sót, tojássárgáját, tejfölt keverünk bele, és a tűzálló tálban levő töltött tojásos káposztára öntjük.
Reszelt sajttal megszórva, a sütőben megsütjük.

fasírozott tojás, tojás étel receptek, tojásos ételek, tojás, áztatott zsemle, gomba, zsemlemorzsa, zsír