Almás karaj

  • 2018-11-27

ALMÁS KARAJ, Hozzávalók:

1 kg kicsontozott rövidkaraj,
50 dkg alma,
10 dkg vaj,

Almás karaj készítése

A kicsontozott karajt úgy szeleteljük fel, hogy a szeletek vége egyben maradjon.
A húst megsózzuk, és a szeletek közé meghámozott, fölszeletelt almát teszünk.
Kivajazott alufóliába burkoljuk, sütőlemezre vagy tűzálló tálra fektetjük, és a sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük, előbb alsó, majd felső lángon.
Ha nagyon száraz volna a hús, a tetejére apró vajdarabokat tehetünk.
Burgonyapüré illik hozzá.

Almás ételek
Almás béles
Alma mártás
Almatorta
Habos almatorta
Svéd almatorta
Almával töltött csirke
Szabolcsi almás sertésszeletek