Sertés receptek - Szabolcsi almás sertésszeletek

  • 2018-11-27

Szabolcsi almás sertésszeletek, Hozzávalók:
60 dkg felszeletelt sertéscomb,
10 dkg alma (1 db),
6 dkg vaj,
5 dkg ementáli sajt vagy trappista,
3 dl tej,
2 kanál liszt,
2 tojássárgája,
szerecsendió,
só.
Szabolcsi almás sertésszeletek készítése :
A meghámozott alma magházát kivesszük, 8 szeletre daraboljuk, majd kevés vajban megpároljuk.
A hússzeleteket alaposan kiverjük, megsózzuk, majd a maradék vajban hirtelen mindkét oldalát szép rózsaszínűre sütjük. A megpárolt almaszeleteket kivajazott tűzálló tál aljára terítjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, és leöntjük sajtos besamellel.
A mártást ízesítjük sóval, szerecsendióval, kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a reszelt sajt kétharmadát, a két tojássárgáját, és bevonjuk vele a hússzeleteket. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, tetejére néhány vajdarabkát helyezünk, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Almás ételek
Almás béles
Alma mártás
Almatorta
Habos almatorta
Svéd almatorta
Almával töltött csirke
Szabolcsi almás sertésszeletek