Szabolcsi almás sertéss zeletek
- Frissítve: 2025-07-03
Szabolcsi almás sertéss zeletek, Hozzávalók:
60 dkg felszeletelt sertéscomb, 
 10 dkg alma (1 db), 
 6 dkg vaj,
 5 
dkg ementáli sajt vagy trappista, 
 3 dl tej,
 2 kanál liszt, 
 2 tojássárgája, 
 szerecsendió, 
 só.
  Szabolcsi almás sertésszeletek készítése 
:
 A meghámozott alma magházát kivesszük, 8 szeletre daraboljuk, majd 
kevés vajban megpároljuk. 
 A hússzeleteket alaposan kiverjük, megsózzuk, majd 
a maradék vajban hirtelen mindkét oldalát szép rózsaszínűre sütjük. A megpárolt 
almaszeleteket kivajazott tűzálló tál aljára terítjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, 
és leöntjük sajtos besamellel. 
 A mártást ízesítjük sóval, szerecsendióval, 
kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a reszelt sajt kétharmadát, a két tojássárgáját, 
és bevonjuk vele a hússzeleteket. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, tetejére 
néhány vajdarabkát helyezünk, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
 
      
      
 Almás ételek
Almás 
béles
Alma mártás
Almatorta
Habos almatorta
