Szabolcsi almás sertéss zeletek
- Frissítve: 2023-09-02
Szabolcsi almás sertéss zeletek, Hozzávalók:
60 dkg felszeletelt sertéscomb,
10 dkg alma (1 db),
6 dkg vaj,
5
dkg ementáli sajt vagy trappista,
3 dl tej,
2 kanál liszt,
2 tojássárgája,
szerecsendió,
só.
Szabolcsi almás sertésszeletek készítése
:
A meghámozott alma magházát kivesszük, 8 szeletre daraboljuk, majd
kevés vajban megpároljuk.
A hússzeleteket alaposan kiverjük, megsózzuk, majd
a maradék vajban hirtelen mindkét oldalát szép rózsaszínűre sütjük. A megpárolt
almaszeleteket kivajazott tűzálló tál aljára terítjük, ráhelyezzük a hússzeleteket,
és leöntjük sajtos besamellel.
A mártást ízesítjük sóval, szerecsendióval,
kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a reszelt sajt kétharmadát, a két tojássárgáját,
és bevonjuk vele a hússzeleteket. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, tetejére
néhány vajdarabkát helyezünk, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Almás ételek
Almás
béles
Alma mártás
Almatorta
Habos almatorta