Gyors almás lepény
- Frissítve: 2023-09-02
Meleg tészták
GYORS ALMÁS LEPÉNY, Hozzávalók:
30 dkg alma,
3 dkg vaj,
3 dl tej,
15 dkg liszt,
2 tojás,
10 dkg porcukor,
egy késhegynyi őrölt fahéj,
3 dkg vaníliás cukor,
10 dkg zsír.
Gyors almás lepény elkészítése:
Az
almákat megtisztítjuk, káposztareszelőn megreszeljük, majd vajban megpároljuk.
A lisztet simára keverjük a tejben, hozzáadjuk a tojássárgákat és a fahéjas
cukrot.
Végül beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot és a párolt almát.
Az így kapott vastag tésztából lepényeket sütünk forró zsírban, palacsintasütőben.
Vaníliás porcukorral megszórva, melegen fogyasztjuk.
<<< meleg
tészták
gyors
almás lepény
Gyors almás lepény