Meleg tészták - Gyors almás lepény

  • Frissítve: 2019-09-14  

Meleg tészták

GYORS ALMÁS LEPÉNY, Hozzávalók:
30 dkg alma,
3 dkg vaj,
3 dl tej, 15 dkg liszt,
2 tojás,
10 dkg porcukor,
egy késhegynyi őrölt fahéj,
3 dkg vaníliás cukor,
10 dkg zsír.
Gyors almás lepény elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk, káposztareszelőn megreszeljük, majd vajban megpároljuk.
A lisztet simára keverjük a tejben, hozzáadjuk a tojássárgákat és a fahéjas cukrot.
Végül beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot és a párolt almát.
Az így kapott vastag tésztából lepényeket sütünk forró zsírban, palacsintasütőben.
Vaníliás porcukorral megszórva, melegen fogyasztjuk.
<<< meleg tészták
gyors almás lepény, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Gyors almás lepény