Almás piskóta

ALMÁS PISKÓTA

Hozzávalók:25 dkg liszt,
2,5 dl tej,
5 dkg margarin,
5 dkg cukor,
2 egész tojás,
1 csipet só,
almakompót,
egy kevés vaj,
sütőpor.
Almás piskóta elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy csipet sót, 2 egész tojást, és felváltva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
A tészta háromnegyed részét kizsírozott, kilisztezett tortaformába öntjük, erre terítjük a lecsurgatott almakompótot, majd befedjük a maradék tésztával.
Az egészet kis lángon megsütjük, hidegen szeleteljük.

Almás ételek
Alma köntösben
Almakrém joghurttal
Almakrém pite
Almaleves
Alma mártás
Almatorta
Habos almatorta
Svéd almatorta
Almával töltött csirke
Szabolcsi almás sertésszeletek